Δεν είμαστε σιωπηλοί και παθητικοί

Αγαπητέ Πιτσιρίκο καλησπέρα.
Λέγομαι Φώτης Λυμπερόπουλος, είμαι μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων και ζω και εργάζομαι στην Ιρλανδία.

Διάβασα το κείμενο “Οι γελοίοι, οι άσχετοι και οι ηλίθιοι” που ανάρτησες στο μπλογκ σου. Θα συμφωνήσω φυσικά απόλυτα με την παρατήρησή σου ότι “τέτοια ξεφτίλα -στο όνομα μάλιστα της Αριστεράς- δεν έχει ξαναγίνει”.

Επέτρεψε μου όμως να διαφωνήσω με την αμέσως επόμενη (“αλλά τον βλέπω σιωπηλό και παθητικό τον κόσμο της Αριστεράς”).

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Κάποιοι από εμάς έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία ενός εντελώς νέου σε νοοτροπία και μεθοδολογία ανατρεπτικού πολιτικού φορέα – και έχουμε ήδη αρχίσει να τον χτίζουμε. Προς το παρόν όποιος θέλει μας βρίσκει εδώ:

https://www.facebook.com/groups/desmes/

Θα προσπαθήσω να αποφύγω τους βερμπαλισμούς και τις κλισέ ξύλινες φράσεις για “κελεύσματα των καιρών” και “επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ οργανωμένης πρωτοπορίας (;;;) και επαναστατικού υποκειμένου”, και απλά θα σημειώσω ότι η νεοσύστατη ομάδα μας έχει καταρχάς τελείως άλλο τρόπο να αντιλαμβάνεται τον εαυτό της – με ισότιμη οργάνωση από τα κάτω και ψηφοφορίες για όλα τα θέματα μέσω διαδικτύου, χωρίς διαμεσολαβητές.

Σκοπός μας είναι να παράγουμε φρέσκια ιδεολογία, να προτείνουμε καινοτόμες μορφές παρέμβασης στον δημόσιο βίο και να διαμορφώσουμε τελικά ένα ολοκληρωμένο, λεπτομερές και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα αντίστασης και ανατροπής.

Α, και μετά να το εφαρμόσουμε.

Σε ένα mail δυστυχώς δεν χωράνε περισσότερες λεπτομέρειες για τις (ίσως ασύμμετρες) φιλοδοξίες μας για δημιουργικό συγκερασμό των αμεσοδημοκρατικών εξεγερσιακών οραμάτων του ελευθεριακού χώρου με τη μέθοδο, το οργανωμένο σχέδιο και την αποτελεσματικότητα του “επιστημονικού” σοσιαλισμού – απλά, θα καταθέσω την αναγνώριση του ότι πρόκειται ίσως για το πιο φιλόδοξο στοίχημα που έχει μπει ποτέ για πολιτική οργάνωση στην Ελλάδα.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα πέσουν στο τραπέζι προτάσεις για την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό.

Οποιαδήποτε ιδέα, ευπρόσδεκτη.

Να είσαι καλά και ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Φιλικά,

Φώτης Λυμπερόπουλος.

Υ.Γ. Στην (μάλλον απίθανη) περίπτωση που θα ήθελες να δημοσιεύσεις στο μπλογκ σου αυτό το mail, αφήνω στην κρίση σου το να γράψεις ή όχι το όνομά μου – δεν φοβάμαι να εκτεθώ δημόσια, αλλά δεν θέλω και να δημιουργήσω λανθασμένες εντυπώσεις περί ανάγκης προσωπικής προβολής. Οπότε, δεν με απασχολεί όπως και να έχει.

(Αγαπητέ Φώτη, αν ζούσα στην Ιρλανδία, μπορεί να νόμιζα πως ο κόσμος της Αριστεράς είναι στα κάγκελα. Από την Ελλάδα, όμως, αλλιώς τον βλέπω. Καλό ξεκίνημα και καλή συνέχεια. Μετά χαράς, να προβάλλω όλη σας την προσπάθεια. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.