Δεν είναι αυτό που νομίζεις… (aka με τα μπούτια πάνω)

Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Προσπαθώντας να συνέλθω από τον φούσκο αυτής της εβδομάδας, θα απαριθμήσω αυτά που με κάνουν να πιστεύω τελικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν/είναι πολύ λίγος:

Πληροφοριακά, ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, όχι βέβαια για το πρόγραμμα Θεσ/νίκης, αυτό ήξερα ότι ήταν ανέφικτο στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Οπότε λέμε:

1. Πολύ θα θα προεκλογικά: Αυτό βέβαια δείχνει το ποιόν του εκλογικού σώματος που αν δεν ακούσει υποσχέσεις δεν ρίχνει ψήφο (Πρώτο σημάδι ότι η γκόμενα/ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μάπα)

2. Ο τσαμπουκάς στα προεκλογικά θα θα: Όταν βγάζεις όπλο ή θα το λερώσεις ή θα το σκατώσεις λένε. Κάπως έτσι και με την γλώσσα γιατί, αν δεν έχεις τα κοχόνες να το υποστηρίξεις, άστο καλύτερα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το νταούλι μόνος του.

3. Ξέρει ότι θα κυβερνήσει εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον, και, αντί να έχει ετοιμάσει ένα “αριστερό” πρόγραμμα -το βάζω σε εισαγωγικά γιατί κοντεύουν οι λέξεις να χάσουν το νόημα τους- στην λεπτομέρεια μέχρι την τελευταία του γραμμή, κοστολογημένο, πάει με 5 σελίδες δημιουργικής ασάφειας. (Το δεύτερο σημάδι που μου έδειξε ότι δεν ξέρουν πού πάνε τα 4). Υπήρχε περίπτωση πάλι να μην το δεχτούν αλλά τουλάχιστον δεν σε ξεφτιλίζουν, λέγοντας ότι είσαι ανίδεος και ανοργάνωτος.

4. Δεν ακουμπάνε τους ολιγάρχες και τα κανάλια με το καλημέρα. Παρά κοιτάνε να ανοίξουν την ΕΡΤ. Στην αρχή είπα και εγώ ξέρεις σαν γκόμενος που δικαιολογεί την γκόμενα, “κάτσε μωρέ να κανονίσουν τα οικονομικά και προχωράνε στα υπόλοιπα”. Αλλά τελικά κατέληξα ότι άνοιξαν την ΕΡΤ απλά για να έχουν μαγαζί να κάνουν από εκεί την προπαγάνδα τους. Ειδικά όταν είδα ξανά ως αρχισυνδικαλιστή τον Καλφαγιάννη και την Ραχήλ μπροστά στους νεκρούς της ΕΡΤ.

5. Μετά από τα παραπάνω 1,2,3 αποδείχτηκε ότι δεν είχαν πλάνο Β. Μέχρι και εγώ γνωρίζω ότι η ΕΕ είναι σκυλιά και δεν παίρνουν από λόγια αλλά μόνο από αριθμούς και εσύ, αντί να είσαι προετοιμασμένος με ένα πλάνο Β, πας προεκλογικά με μεγάλα λόγια, με τσαμπουκά, βρίζοντας τους και περιμένεις να σου πουν ναι έχεις δίκιο έτσι θα γίνει, καλά που ήρθες φιλαράκο και μας άνοιξες τα μάτια. Μάγκα μου, και εγώ να ήμουν στη θέση τους που λένε, μόνο για τις μαλακίες που έλεγες προεκλογικά θα σε πήδαγα.

6. Έπαιξε την θέση της Ελλάδας σαν σε πόκερ. Πήγε να μπλοφάρει και τον ξεβράκωσαν παίζοντας το all in. Ο Τσίπρας νόμιζε ότι παίζει πόκερ με τα φιλαράκια του και ότι μπλοφάροντας θα πάρει κάτι. Πήρε/ραμε τα αρχίδια τους.

Ακόμα και την ύστατη ώρα και δεμένος χειροπόδαρα, κοιτάει τον κομματικό του στρατό φέρνοντας μέτρα που θα ξεσκίσουν όλο τον πληθυσμό χωρίς να αγγίζει τα ψηφαλάκια. Έχεις 1.5 εκατομμύριο ανέργους, έχεις μικρομεσαίους επιχειρηματίες που ξεσκίζεις και δεν πρόκειται να ξαναπάρουν εργαζόμενο και εσύ επιχειρηματολογείς ότι δεν έκοψες μισθούς συντάξεις (άσε που θα τους τα πάρεις έμμεσα).

Πριν προλάβουν να με κράξουν θα σου πω εγώ τι θα έκανα. Όλοι οι μισθοί συντάξεις κομμένοι στα 1.000 ευρώ και ό,τι περισσεύει ανακατανομή στους ανέργους/χαμηλοσυνταξιούχους/αναπήρους μέχρι να βγούμε από την κρίση.

Η χώρα είναι σε έκτακτη ανάγκη και εσύ μας τσαμπουνάς διάφορα ωραία ότι θα ξαναέρθει η ανάπτυξη επειδή εσύ θα εφαρμόσεις το 3ο μνημόνιο και όχι οι άλλοι.

Τι μου θυμίζει αυτό…χμμμ… α ναι…ζωή σε λόγου του.

Αφού, φίλε μου Τσίπρα, αποφάσισες ότι η Ελλάδα ανήκει στο καπιταλιστικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι συνδεδεμένοι με την οικονομία της χώρας σου.

Δεν μπορεί ο ένας να παίρνει 1.500 σύνταξη και να κάθεται και ο άλλος που “εργάζεται” να παίρνει 300.

Εν ολίγοις, κλασσικοί τσαμπουκάδες, όπως βλέπουμε σε κάτι πυγμαχικούς αγώνες, όπου ο ένας κοιτάει αγριεμένος και ο άλλος είναι στα τέτοια του και μόλις αρχίσει ο αγώνας ο αγριάδας τρώει βρωμόξυλο, απροετοίμαστοι, καρεκλοκένταυροι χωρίς συναίσθηση της θέσης τους.

Τέλος, την Κυριακή και βέβαια ψήφισα ΟΧΙ με γνώμονα να το παίξει σαν διαπραγματευτικό χαρτί αλλά ποντάροντας ότι είχε και σχέδιο Β, και όχι ότι θα ξεβρακωθεί έτσι την Κυριακή που πέρασε. Αλλά έκανα λάθος…

Με εκτίμηση,

Παντελής

(Αγαπητέ Παντελή, έκανε μεγάλο καλό ο Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς να το θέλει, βέβαια. Ζήσαμε το 1981-1989 μέσα σε έξι μήνες. Έπρεπε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πάμε παρακάτω. Και στο μετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο Β όλοι το ξέρουμε. Και έρχεται. Μόνο του. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.