Δεν είναι όλοι ίδιοι

Παρακολουθώντας χτες το βράδυ την συνεδρίαση και τη ψηφοφορία της Βουλής για το νομοσχέδιο -το νέο Μνημόνιο δηλαδή-, δεν πίστευα στα μάτια μου και στα αυτιά μου. Όταν ξεκίνησε να μιλάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -τον οποίο συμπαθούσα κάποτε- και άκουσα τι έλεγε, νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Το πήρα και προσωπικά, δηλαδή.

Όταν μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ας μην γράψω καλύτερα τι σκέφτηκα.

Η μόνη στιγμή που αναθάρρησα κάπως ήταν όταν μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν σχολιάζω, δείτε το βίντεο.

Επειδή ξέρω τους τραμπουκισμούς που υφίστανται οι βουλευτές για να υποκύψουν και να ευθυγραμμιστούν με την γραμμή της ηγεσίας -ειδικά όταν η ηγεσία έχει κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της ζωής της-, θέλω να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άκουσαν τη συνείδησή τους, σεβάστηκαν τους πολίτες, σεβάστηκαν τη χώρα, και δεν ψήφισαν την πρόταση για το νέο Μνημόνιο.

Μετά το 61,3% του ΟΧΙ των πολιτών στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, βρέθηκαν μόνο δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΟΧΙ.

Είναι η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.

Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας.

Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

Ξέρω πως όλοι αυτοί οι βουλευτές -και όσοι σκέφτονται να τους ακολουθήσουν- θα υποστούν bullying. Ήδη συμβαίνει αυτό.

Εγώ θέλω να ξέρουν πως στη δική μου συνείδηση είναι καθαροί.

Ίσως και στις συνειδήσεις άλλων ανθρώπων. Ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του.

Αυτοί οι βουλευτές έδειξαν πως δεν είναι όλοι οι βουλευτές ίδιοι.

Εμείς να μην το ξεχάσουμε.

(Στο τέλος του βίντεο, προσέξτε τη λύσσα νεοδημοκρατών και πασόκων βουλευτών κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Είναι το λυσσασμένο μίσος του προσκυνημένου για αυτόν που δεν υπέκυψε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.