«Δημοκρατίας» εορτή

vouliΦίλε Πιτσιρίκο, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θεώρησε σήμερα σωστό να διοργανώσει μια εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της «Δημοκρατίας» στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου. Θεώρησε επίσης σωστό να καλέσει ως ομιλητές τους κ.κ Γλέζο, Χαλβατζή, Μανταίο και την κ.Ρηγοπούλου.

Και όχι μόνο. Έστειλε και προσκλήσεις προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση, στον ΠτΔ, στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της βουλής.

Δεν πήγε κανένας. «Δημοσιογραφικές» πηγές αναφέρουν ότι οι «αρχηγοί» που ντερλίκωσαν και σαβούρωσαν τα εκλεκτά εδέσματα στο προεδρικό μέγαρο λίγες ώρες νωρίτερα παρέα, αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν την εκδήλωση που οργάνωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Προτίμησαν να ασχοληθούν με το χρώμα του κυρ-Σταύρου, λες και είναι περίεργη η μαυρίλα πάνω στον πρώην γίγαντα της δημοσιογραφίας και νυν άρχοντα της πολιτικής.

Λίγο νωρίτερα, είχε σταλεί η πρόσκληση στην αξιότιμη πρόεδρο του IMF από τον “google translate” Έλληνα υπουργό οικονομικών. Η πρόσκληση να συνεχίσει την λεηλασία αυτού του τόπου συνεργαζόμενη με την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου.

Μιλάμε για την «αριστερή» κυβέρνηση που θα διαχειριστεί με τρόπο διαφορετικό το ανθρωποκτόνο μνημόνιο.

Παράδειγμα τρανό το ακτινο-θεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείο Παίδων.

Λίγο πριν καταρρεύσει και -αφού βεβαίως σηκώθηκε το ζήτημα στα social media- ανακοίνωσε την προκήρυξη μιας θέσης «επικουρικού» ειδικού ιατρού για να σωθεί [?] η παρτίδα τον επόμενο χρόνο.

Δεν τολμούν να επανδρώσουν το μοναδικό αυτού του είδους τμήμα στην Ελλάδα με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Φοβούνται τις αντιδράσεις του επιστάτη της χώρας.

Κατά τα άλλα, μαζευτήκανε στον μέγαρο του ΠτΔ, καταθέσανε στεφάνια στα απαραίτητα μνημεία και εκφωνήσανε δεκάρικους μπροστά από τις κάμερες των καναλιών της διαπλοκής.

Για τους αγώνες των Ελλήνων που έφεραν ξανά στον τόπο την «Δημοκρατία» πριν από 41 χρόνια.

Την «Δημοκρατία» που σήμερα μεγαλουργεί γράφοντας στα …παλαιότερα των υποδημάτων της το «ΟΧΙ» που τρεις βδομάδες βροντοφώναξε –με 62%- ο Ελληνικός λαός.

Την «Δημοκρατία» που χαίρονται και απολαμβάνουν οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες και οι επαγγελματίες πολιτικοί.

Όσο για την ίδια την χώρα, τέτοια «Δημοκρατία» είχε να δει από την χούντα!

Τέτοια αναντιστοιχία μεταξύ των ανθρώπων που ασκούν την εξουσία κι εκείνων που εξουσιάζονται δεν έχει ξαναϋπάρξει ποτέ στην Ελλάδα.

Δεν βλέπω ακόμα το πώς αλλά είμαι απολύτως βέβαιος πως οι μέρες τους είναι πια μετρημένες.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Σε λίγες μέρες, θα βρίσκομαι κι εγώ στην Άνδρο οπότε η ιδέα για μπαλίτσα στην αμμουδιά ακούγεται συγκλονιστική. Θα αναλάβω και την κατάλληλη δίαιτα–εγγύηση για υψηλή αθλητική απόδοση. Χταποδάκι και ουζάκι!

(Αγαπητέ Ηλία, σκέφτομαι τα λόγια που είχαν πει όλα αυτά τα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Και μετά σκέφτομαι τι έχει κάνει η κυβέρνηση αυτούς τους έξι μήνες. Θλιβερή. Αλλά χρήσιμη. Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις και από την Πρώτη Φορά Αριστερά και από τη λαϊκή πατριωτική Δεξιά. Οι “γιορτές” της Δημοκρατίας στο προτεκτοράτο Ελλάδα μου θυμίζουν τις γιορτές της χούντας. Της χούντας που αντικαταστάθηκε από χουντίτσες και ποτέ από Δημοκρατία. Ηλία, θα παίξουμε μπάλα στην παραλία και θα πιούμε ούζα. Στην υγειά τους! Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.