Είμαστε ήδη νικητές

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Αυτό που γίνεται με το δημοψήφισμα είναι πως όλοι οι διεφθαρμένοι έχουν γίνει μια γροθιά. Από τον νεοφιλελεύθερο Μπουτάρη μέχρι τον …κεντροδεξιό Καραμανλή και τον “κεντρώο” Θεοδωράκη. Στο πλάι τους βρίσκονται παπαγάλοι-δημοσιογράφοι, συνδικαληστές (με η), “πνευματικοί” άνθρωποι και Ευρωπαίοι τεχνοκράτες. Πρέπει να είσαι απίστευτα πόπολο, ώστε να μην ξέρεις την απάντηση στο ερώτημα “ποιο είναι το κοινό τους σημείο”.

Δεν θέλω να σταθώ περισσότερο σε αυτούς. Αν έχει απομείνει λίγο μυαλό στο κεφάλι μας -μετά από τόσα χρόνια διονυσιακών οργίων- τότε θα τους προσπεράσουμε χωρίς πολλά-πολλά.

Όποιος θέλει πάλι τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, τότε κακό του κεφαλιού του. Αν θέλουμε Δικαιοσύνη τότε το δημοψήφισμα μπορεί να είναι η άτυπη αρχή. Αυτή είναι μια μόνο από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μετά από ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ.

Ακόμα και στην ιδιαίτερα παρανοϊκή περίπτωση να μας πιέζουν προς το ΟΧΙ οι αγορές (ζαλίζοντας μας με εμετική προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ), έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες χάους ή να φέρουν ένα αντιμνημονιακό μνημόνιο, για να πει ο κόσμος “το είδαμε το ΟΧΙ” και να πέφτουν μετά σαν τις μύγες στο γάλα, ακόμα και έτσι να ‘ναι θα είμαστε παντελώς ανόητοι να πούμε ΝΑΙ.

Σε περίπτωση που δεν έγινε κατανοητό στην προηγούμενη πρόταση (αν μπορείς να την πεις έτσι και αν έβγαλε νόημα):

αυτή είναι η μαγεία του ΟΧΙ. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Παρά τα δεκάδες τρομολαγνικά άρθρα του κατεστημένου για την επόμενη μέρα ενός ΟΧΙ, πραγματικά δεν ξέρει κανείς μας.

Από την άλλη, το ΝΑΙ είναι προμαγειρεμένο και έτοιμο για σερβίρισμα.

Την επόμενη μέρα ενός ΝΑΙ θα κουρευτούν οι καταθέσεις που υποτίθεται τρέχετε να σώσετε.

Στην Κύπρο τις κούρεψαν πάνω από τα 100.000 γιατί υπάρχουν εκεί τέτοιες καταθέσεις. Εδώ το 95% των καταθέσεων, αν δεν κάνω λάθος στο ποσοστό, είναι κάτω από τα 2.000 ευρώ. Από το 81% του 2012. Μιλάμε ότι θα πέσει ξύρισμα.

Επίσης, οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά που ζητάνε οι “θεσμοί”, θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις.

Η αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις θα φέρει και άλλες.

Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση του ΕΚΑΣ και η κατάργηση του το 2016, και άλλο ντόμινο απολύσεων.

Η αύξηση της φορολογίας στα νησιά στο 23% ενώ πχ στα νησιωτικά κράτη ή σε άλλα ευρωπαϊκά νησιά είναι χαμηλή ή μηδενική για είδη πρώτης ανάγκης, θα φέρει και άλλες απολύσεις.

Τέλος, η αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στην εστίαση κτλ, δηλαδή σε κάποια είδη, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην εγχώρια βιομηχανία, αυτή ντε που βγήκε στα κάγκελα αυτή την βδομάδα μαζί με τους “Μένουμε Ευρώπη” και τον κλάδο του τουρισμού.

Και αυτό τι είπαμε ότι σημαίνει; Απολύσεις. Αυτά δεν χρειάζεται να ξέρεις οικονομικά, είναι απλά μαθηματικά.

Η υπογραφή του τελεσίγραφου Γιούνκερ ή ενός νέου μνημονίου στα μέτρα των δανειστών, σημαίνει μόνο ένα πράγμα:

την οικονομική εξόντωση της χώρας και την οριστική εξαθλίωση όσων δεν έχουν ακόμα γευτεί τα 300-500 ευρώ ή ακόμα και το μηδενικό εισόδημα των άπορων. Αυτά δεν είναι εκτιμήσεις, αλλά, αντιθέτως, είναι ευρέως γνωστά.

Η εγχώρια ολιγαρχία και οι υπάλληλοι της απομύζησαν τα λεφτά από τα ΕΣΠΑ, τα Ντελόρ, τα πακέτα Μάρσαλ παλιότερα. Διέλυσαν την χώρα και τώρα θέλουν την συγκατάθεση μας (το ΝΑΙ) για να συνεχίσουν να το κάνουν. Σαν όρνεα πάνω από πτώμα.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, για να κλείσω, βαρέθηκα να το παρακαλάω. Έχει υπέροχο κόσμο, ως επί το πλείστον, αλλά το κρατάει πίσω η κραταιά τάση του δόγματος “αν δεν είσαι μαζί μου, είσαι εναντίον μου”.

Έχω γράψει απίστευτα επιθετικά κείμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορώ να δηλώσω λευκό ή αποχή.

Αδυνατείτε να καταλάβετε, σύντροφοι, την ιστορική σημασία ενός ΟΧΙ. Το δημοψήφισμα δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να πάρει μια γεύση από τη δημοκρατία που δεν έχει δει ποτέ του. Αποτελεί ένα μάθημα ζωής που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον. Βαρέθηκα να σας παρακαλάω. Καθίστε εκεί που είστε.

“Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες· αυτή ‘ναι η ανώτατη λευτεριά, η πιο αψηλή, όπου με δυσκολία αναπνέει ο άνθρωπος. Αντέχεις;” Νίκος Καζαντζάκης.

Με εκτίμηση

Άρης

Venceremos, χαμένες είναι οι μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ. Την Κυριακή δίνουμε μια μάχη. Είμαστε ήδη νικητές. Θα τα πούμε στις ηλιόλουστες παραλίες.

(Αγαπητέ Άρη, αντί κάποιου σχολίου: ΟΧΙ. Θα τα πούμε στις παραλίες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.