Η Ελλάδα τυπώνει δραχμές στην Ζιμπάμπουε

merkelΠανικός έχει ξεσπάσει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποκάλυψη πως η Ελλάδα τυπώνει δραχμές στη Ζιμπάμπουε. Ήδη, τα πρώτα αεροπλάνα από την Ζιμπάμπουε έχουν προσγειωθεί στην Ελλάδα και είναι γεμάτα με τρισεκατομμύρια δραχμές.

Στην οργισμένη ερώτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ “γιατί η Ελλάδα τύπωσε κρυφά δραχμές;”, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με το γνωστό του ήρεμο ύφος “Αφού εσείς μας είπατε πως έχετε προετοιμαστεί για Grexit, εμείς να μην προετοιμαστούμε;”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νομισματοκοπείο της Ζιμπάμπουε, πάνω στο χαρτονόμισμα του 1 εκατομμυρίου δραχμών είναι η Άνγκελα Μέρκελ με στολή νοσοκόμας και δέρνει ένα σπαστικό παιδάκι που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στο χαρτονόμισμα των 100 εκατομμυρίων δραχμών είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ντυμένος σαν τον Μάρλον Μπράντο στον Νονό, ενώ στο χαρτονόμισμα του 1 δισεκατομμυρίου δραχμών είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τη στολή των Ναζί και φοράει την περικεφαλαία του Κολοκοτρώνη.

Τα χαρτονομίσματα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών δεν έχουν τυπωθεί ακόμα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ζιμπάμπουε, θα έχουν πάνω τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα κρατάει στο ένα χέρι το τσιγάρο, στο άλλο χέρι το μπεγλέρι, ενώ θα έχει στα δόντια ένα τραπέζι και θα ρίχνει τις στροφές του.

Η Άνγκελα Μέρκελ, αφού τράβηξε πρώτα τα βυζιά της, προσπαθεί τώρα εναγωνίως να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον παρακαλέσει να μην βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη -για να μην καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση- αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι στη Μουτσούνα της Νάξου και το κινητό δεν έχει σήμα.

Η Ευρώπη και η Ελλάδα κρατάνε την ανάσα τους.

(Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσω. Μείνετε συντονισμένοι.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.