Θα πω ΟΧΙ

Γεια σου πιτσιρίκο.
Πριν πάρω θέση υπέρ του Ναι η του Όχι το σκέφτηκα καλά. Φίλοι μου είπαν μην πάρεις θέση γιατι μπορεί να έχεις πρόβλημα στην δουλειά σου.

Έβαλα κάτω τι περνάω 5 χρόνια τώρα εγώ η οικογένειά μου και αρκετοί ακόμη Έλληνες.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν αρκετές με τόσα μέτρα που έπεσαν στις πλάτες μας. Βέβαια υπήρχαν και όλοι αυτοί -και είναι πολλοί- που 5 χρόνια τώρα πέρασαν καλά.

Βγάλαν χρήμα, μαύρο χρήμα και φυσικά πάντα γκρίνιαζαν για την οικονομική στενότητα που περνάμε, ενώ στην πραγματικότητα το έκαναν αυτό για να μην τους υποψιαστεί κανείς και να είναι μέσα στο κλίμα.

5 χρόνια τώρα προσπαθώ με νύχια και με δόντια να κρατήσω όρθια την δουλειά μου, που έχουμε περάσει πάρα πολλές μέρες και νύχτες εκεί μέσα.

5 χρόνια τώρα κοιτάω τα παιδιά μου και κλαίω γιατί το αύριο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο από το σήμερα, εάν συνεχιστούν τα ίδια.

5 χρόνια τώρα όλα αυτά τα λαμόγια που θησαύρισαν ξεσκίζουν τις σάρκες μας, λες και δεν υπάρχει αύριο, λες και το χρήμα είναι ο θεός τους. Πολύ απλά είναι.

Ήρθε η ώρα όμως να πω Όχι, για να μπορέσει να ξαναγεννηθεί η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.

Θα πω ΟΧΙ για να σταματήσει η διάλυση της μικρομεσαίας οικογένειας και επιχείρησης.

Θα πω ΟΧΙ, για να μπορέσουν και τα παιδιά όλων μας να είναι ίσοι μεταξύ ίσων και όχι όπως είναι τώρα

Θα πω ΟΧΙ γιατί όλα τα λαμόγια που ξεπούλησαν την χώρα και έφαγαν με χρυσά κουτάλια -αυτοί και οι φίλοι τους- θυμήθηκαν να βγουν από την χειμέρια νάρκη του playstation και του φούστα μπλούζα.

Θα πώ ΟΧΙ γιατί δεν τα φάγαμε μαζί.

Θα πω ΟΧΙ γιατί είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν ντρέπομαι να το πω.

Θα πω ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια μου.

Θα πω ΟΧΙ, για να μην γίνει το ΝΑΙ η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θα σβήσει όλα όσα έκαναν όλοι αυτοί που σήμερα έπρεπε να είναι στις φυλακές για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Θα πω ΟΧΙ για όλους αυτούς που νόμιζαν πως η εξουσία είναι ότι υπηρετώ την πάρτη μου και όχι τον Λαό.

Κώστας Π.

(Αγαπητέ φίλε, ΟΧΙ. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.