Ιδεολογία ή χρήμα

Hola Πιτσιρίκο
Είπα να μην ανακατευτώ στα γεγονότα, μιας και είμαι μακρυά και ίσως δεν δικαιούμαι να μιλάω εκ του ασφαλούς. Στέκομαι που λες βουβός -οκ για τα δεδομένα μου- τόσες μέρες και παρακολουθώ κανάλια και κοινωνικά δίκτυα και έχω σαστίσει!

Άνθρωποι που δεν είχα ξαναδεί να μιλάνε να έχουν υψώσει παντιέρες υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ.

Φιλίες χρόνων καταστρέφονται on line μπροστά στα μάτια όλων κάτω από τα σχόλια οποιουδήποτε ποσταρίσματος Μα τι γίνεται, λέω μέσα μου; Έχουμε χαζέψει ομαδικώς;

Και χτες που λες, πάνω που πάω να δέσω κάτι ψιλά βγαίνοντας από το μετρό σε ένα γέρο ζητιάνο Βενεζολάνο, βλέπω να φοράει στο πέτο του το αστέρι του Τσε. Του λέω λοιπόν ότι είμαι Έλληνας αριστερός και κοιτώντας με χαμογελαστά μου απαντάει:

¡Hasta la Victoria Siempre!

Αυτό ήταν! Τα λόγια του Τσε στο αποχαιρετιστήριο γραμμα του στον Κουβανικό λαό μου ξύπνησε τις θύμησες!

Που έφηβος ακόμη, όταν πάλευα στα 15μελή του σχολείου, στις πρώτες καταλήψεις -πολύ πριν του Τσίπρα του ρίχνω μπόλικα χρονάκια-, όταν με έβριζαν οι πολλοί και οι λιγότεροι, κυρίως οι φίλοι και συγγενείς, με ρωτούσαν γιατί το παλεύω τόσο πολύ τους απαντούσα «μα για την ιδεολογία μου»

Πάντα πίστευα και πιστεύω στην δίκαιη κατανομή του πλούτου, στον περιορισμό με νόμο στο πόσο πλούσιος μπορεί να γίνει κάποιος.

Θεωρούσα και θεωρώ αδιανόητο το κάποιος να μπορεί να ξοδεύει 200 χιλιάρικα κάθε ΣΚ για μια ιδιωτική πτήση και με τα ίδια λεφτά να μπορεί να ζήσει για ένα χρόνο μια ολόκληρη κωμόπολη.

Δεν μπορεί, κύριοι, να έχετε τρελαθεί και να ζητάτε επιτακτικά την επιστροφή των μνημονίων σε βάρος του φτωχότερου γείτονα; Σε βάρος του λιγότερου τυχερού ή λιγότερου έξυπνου ξαδέλφου!

Δηλαδή προκείμενου να διατηρήσεις το βολεματάκι σου ή την επιχειρησούλα σου -που κάπως κατάφερε να επιζήσει- να ζητάς με επίταση να ψοφήσει από το κρύο τον χειμώνα ο κυριούλης που μένει απέναντι!

Δεν μπορεί προκειμένου να κρατήσεις για ακόμη λίγο την «μπεμπα» να αφήνεις απλήρωτο τον εργαζόμενο σου!

Και να του ζητάς να μην αντιμιλάει κιόλας!

Μα η ιδεολογία δεν τρώγεται μου έλεγαν τότε!

Χμ…ούτε τα χαρτονομίσματα κύριοι!

«¡Hasta siempre, Comandante!»

Από τον εξωτικό –και εκνευριστικά στεγνό από τσίπουρο- Παναμα

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, φιλίες που καταστρέφονται για το δημοψήφισμα δεν είναι φιλίες. Οι άνθρωποι δεν διαλύουν τις σχέσεις τους στο Διαδίκτυο. Μην παίρνεις και τόσο στα σοβαρά τα social media. Και στο λέω εγώ, που τα social media είναι μέρος της δουλειάς μου. Άκη, ποτέ δεν θα δεχτούμε οι άνθρωποι να πεινάνε, ενώ οι άλλοι ανάβουν τις πουράκλες. Ποτέ. Πάντως, το χρήμα είναι ιδεολογία. Κυρίαρχη μάλιστα σήμερα. Να είσαι καλά. Hasta siempre!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.