Κάτι πιο εκλεκτό!

βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ βουλήΦίλε Πιτσιρίκο,
Βρίσκομαι μακριά, παρακολουθώ βέβαια στενά τα πράγματα και ίσως σε κάποιο βαθμό να έχω μια πιο καθαρή εικόνα.

Σήμερα λοιπόν βλέπω πως είναι κομβικό το σημείο για την έκβαση της μάχης και ίσως και του πολέμου ολόκληρου.

Αν η αξιοπρέπεια των στελεχών και των βουλευτών της «Αριστεράς Πλατφόρμας» είναι ισχυρότερη από την κομματική τους ταυτότητα, θα πρέπει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του Τσίπρα.

Αν πραγματικά επιθυμούν να ακυρώσουν την ψήφιση του μνημονίου κι αν πραγματικά επιθυμούν να έχει ο λαός μια δεύτερη ευκαιρία, ένα δεύτερο δημοψήφισμα, πρέπει να αναγκάσουν τον Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές.

Αν η κυβέρνηση απομείνει με 120 βουλευτές σήμερα, υποχρεώνεται είτε σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέσα από τον σχηματισμό κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου είτε να προσφύγει στις κάλπες.

Ανεξάρτητα από αυτά, το αντάρτικο ενάντια στους ξενόδουλους εργολάβους των μνημονίων πρέπει να ξεκινήσει από αύριο.

Το «Δεν πληρώνω» είναι το ισχυρότερο όπλο του λαού απέναντι στους τραπεζίτες και στις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Και το «δεν πληρώνω» είναι πια πολύ εύκολο. Ιδιαίτερα σήμερα.

Δεν θα το αντέξουν. Θα καταρρεύσουν πολύ σύντομα. Η Κομισιόν υπολογίζει την ύφεση στο -4% μέσα στο 2014.

Ο Βαρουφάκης, κλέβοντας εκκλησιά βεβαίως-βεβαίως, υπολόγισε στο 22% την αθροιστική μείωση του ΑΕΠ της χώρας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια του νέου «αριστερού» μνημονίου.

Η ύφεση θα φέρει περαιτέρω καταστροφή στην παραγωγική βάση της χώρας, αύξηση του χρέους, αύξηση της ανεργίας. Φτώχεια, δυστυχία, καταστροφή.

Είναι λοιπόν απολύτως αναγκαίο να συντριβούν όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Και μαζί με αυτό να οργανωθούν περισσότερο και να επεκταθούν όλες οι αναγκαίες δομές αλληλεγγύης (από ομάδες κρούσης ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών μέχρι δικηγόρους, γιατρούς και νοσηλευτές, κλπ).

Δεν έχουν ελπίδα καμία. Θα πέσουν πολύ σύντομα.

Ο λόγος;

Στην φωτογραφία φαίνεται πεντακάθαρα. Πρόδωσαν τους ευατούς τους με τρόπο αισχρό και αμετάκλητο.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ.1 Ο Τσίπρας με μαεστρία άφησε υπονοούμενα για τα λάθη του Βαρουφάκη. Μέχρι και φυλακή για την … χρεοκοπία της χώρας θα επιχειρήσουν να τον πάνε.

Υ.Γ.2 Μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα από τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχω δει.

Υ.Γ.3 Υπάρχει ελπίδα σε αυτή την … ΖΩΗ!

(Αγαπητέ Ηλία, βλέπω τώρα τη συνεδρίαση της Βουλής του προτεκτοράτου και είναι θλιβερή. Είναι η στιμή που Τσίπρας και Μεϊμαράκης “τσακώνονται”, σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν Ναι. Θλιβεροί. Ηλία, τον Βαρουφάκη και όσους βουλετές ου ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζουν το Μνημόνιο τους ξεσκίζουν τα ΜΜΕ και θα τους κανιβαλίσουν τις επόμενες ημέρες. Εμείς θα τους στηρίξουμε. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ψηφίσουν Όχι. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.