Μπάμπης Τσίπρας

Καλημέρα πιτσιρίκο,
Κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

Παραβλέπω το γεγονός ότι μου θύμισε πάρα πολύ τη συνέντευξη Σαμαρά πριν τις εκλογές.

Παραβλέπω ακόμα ότι μας είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα που μας είχαν πει ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς: Ότι δηλαδή είχε να αντιμετωπίσει το δίλημμα μνημόνιο ή χρεωκοπία και κάνοντας το “πατριωτικό” του καθήκον επέλεξε το μνημόνιο.

Αυτό που μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση είναι, ότι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σε στιγμές κρίσεις η ιδεολογική καθαρότητα πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα.

Για κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός αυτή είναι μια σοκαριστική δήλωση. Ουσιαστικά τον αυτοκαταργεί.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, σε στιγμές κρίσεις πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται η καθαρότητα των ιδεών να είναι κρυστάλλινη.

Η δήλωση αυτή φαντάζει ακόμα πιο σοκαριστική, αν σκεφτεί κανείς πόσοι αριστεροί έχουν υποφέρει (ακόμα και πεθάνει) ακριβώς υπερασπιζόμενοι τις ιδέες τους.

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια εκτροπή στα όρια του πραξικοπήματος.

Δεν έχει αλλοιωθεί απλά η βούληση του λαού όπως εκφράστηκε τόσο στις εκλογές όσο και στο δημοψήφισμα. Έχει αντιστραφεί.

Η μόνη τίμια στάση, από τη στιγμή που δεν μπορείς να προχωρήσεις σύμφωνα με αυτά που πιστεύεις είναι η ενημέρωση του λαού και η παραίτηση.

Εκλογές πάνω στα νέα δεδομένα. Κάθε τι άλλο είναι απλά απάτη.

Θανάσης

Υ.Γ. Η άποψη του Αλέξη Τσίπρα περί ιδεολογίας που πρέπει να πάει περίπατο ταυτίστηκε απόλυτα -ούτε συνεννοημένοι να ήταν- μετά όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΊ. Είπε ότι και αυτός έχει πολύ ωραίες ιδέες όπως η αριστερή πλατφόρμα αλλά εδώ πρέπει να σοβαρευτούμε και να “προχωρήσει η χώρα”..
Θα τους διαλύσει σίγουρα τους ολιγάρχες…

(Αγαπητέ Θανάση, ήταν θλιβερός ο Τσίπρας στη συνέντευξη στην ΕΡΤ. Δεν νομίζω πως είναι -ή ήταν ποτέ- αριστερός ο Τσίπρας. Αποδεικνύεται ένας οπορτουνιστής. Ελπίζω την τελευταία στιγμή να με διαψεύσει. Αυτός είπε στη Βουλή πριν από έξι μήνες “Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας”. Και δάκρυσε κιόλας. Πάντως, δεν γίνεται κάποιος αριστερός εξαιτίας του Τσίπρα. Ήταν προσωπικότητες όπως ο Μπελογιάννης, ο Μπάτσης, ο Βελουχιώτης, ο τραγικός Πλουμπίδης και οι εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές που μας συγκίνησαν. Ο Μπάμπης δεν έκρυψε ποτέ το ποιος είναι. Δεν προσποιήθηκε ότι είναι κάποιος άλλος. Ο Μπάμπης δουλεύει για τα αφεντικά του και ξέρει καλά πως, αν δεν ήταν σκλαβάκι, δεν θα έκανε ούτε για σκουπιδιάρης. Πάντως, ο Μπάμπης μου έχει περιγράψει τα νεανικά του χρόνια στην κομμουνιστική Αριστερά. Ήταν στην ίδια γενιά με την Όλγα Τρέμη, που ήταν ποθητή τότε και όχι αυτή η κυρά γαλότσα που κατάντησε σήμερα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.