Μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω μα πίσω δε γυρίζω

Γεια σου πιτσιρίκο.
Λοιπόν, εγώ δεν ξέρω ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος· δεν ξέρω καν να διαβάζω. Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην χώρα εδώ και 40 χρόνια, δεν έχω δει ούτε ανέργους, ούτε αστέγους, ούτε εκμετάλλευση και άγριο καπιταλισμό, ούτε ξεπούλημα, ούτε σκάνδαλα· δεν υποφέρω, ζω όμορφα την ήσυχη ζωούλα μου και δεν μου λείπει τίποτε.

Μου ζητάνε να πω ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Βλέπω πως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, όλοι οι πρώην υπουργοί οικονομικών, όλοι οι καναλάρχες που χρωστάνε 1-2 δισ. σε θαλασσοδάνεια, όλοι οι έμποροι λάιφ-στάιλ, όλα τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα, όλοι οι ποπ-σταρ του τίποτε, όλοι οι τραπεζίτες που χρεοκόπησαν τις τράπεζές τους κι ύστερα ζήτησαν εκατοντάδες δισ. € από τους πολίτες, κι αυτοί τους τα έδωσαν και παρέμειναν και πρόεδροι των τραπεζών τους, τους εθνικούς κατασκευαστές και τσιμεντάδες, τους μαφιόζους και τους πλουτοκράτες, τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, τους ευρωτεχνοκράτες, τα εμπορικά ΜΜΕ όλου του πλανήτη, όλους σύσσωμους, να υποστηρίζουν με πάθος, με λύσσα, με οργή, σαν να ήταν ο ύστατος αγών τους το ΝΑΙ.

Χρειάζεται πραγματικά να ξέρω κάτι παραπάνω; Το ΟΧΙ δεν είναι επανάσταση, δεν είναι λύτρωση, δεν είναι λύση.

Είναι μόνο η αρχή.

Είναι η πρώτη μικρή, ασήμαντη ίσως θα φαίνεται σε λίγα χρόνια, ήττα των τζιχαντιστών του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού στην Ευρώπη.

Τίποτα παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Το πού θα πάμε από εκεί και πέρα ας το αφήσουμε πάνω στον λαό.

Και να `μαι τώρα μόνος μου
τον δρόμο μου αρχίζω
μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω
μα πίσω δε γυρίζω.

Τον δρόμο αυτό που διάλεξα
θα τον ακολουθήσω
μπροστά δεν ξέρω τι θα βρω
μα δε γυρίζω πίσω.

Νικόλαος Γρυσπολάκης

(Αγαπητέ Νικόλα, ΟΧΙ. Μπροστά ξέρω τι θα βρω. Θα βρω την αξιοπρέπεια -που θέλουν να μου στερήσουν-, θα βρω τον εαυτό μου, θα βρω τους φίλους μου. Και θα χορέψουμε. Σαν παιδιά. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.