Νέα ανακοίνωση Βαρουφάκη: Γιατί υπερψήφισα αυτή τη φορά τα μέτρα

varoufakisΟ Γιάνης Βαρουφάκης επανήλθε με νέα ανακοίνωση και εξηγεί το λόγο που υπερψήφισε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, αν και είχε καταψηφίσει το πρώτο:

“Ψήφισα ναι, παρά την θεμελιώδη διαφωνία μου με τους χειρισμούς της κυβέρνησης μετά το δημοψήφισμα, γιατί ήθελα να δείξω στους Έλληνες πως δεν έχει καμία σημασία τι ψηφίζεις.

Μπορείς τη μια φορά να ψηφίζεις ναι, την άλλη όχι, την παράλλη παρών και την παραπαράλλη να είσαι δίπλα στην πισίνα στην Αίγινα, χωρίς να αλλάζει απολύτως τίποτα.

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως η ψήφος είναι υπερεκτιμημένη. Στο τέλος γίνεται πάντα αυτό που θέλουν οι αγορές.

Αν οι Έλληνες θέλουν πραγματικές αλλαγές, θα πρέπει να πάρουν τα όπλα.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται σοβαρός ένας λαός που περιμένει να τον σώσει ο Τσίπρας με τον Παππά.

Αν κι εγώ θα μπορούσα να σώσω τους Έλληνες, αν δεν μου έτρωγαν τόσο χρόνο οι συνεντεύξεις.

Παράλληλα, με το ναι θέλω να στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα -γιατί δεν φτάνει που τον στηρίζουν πια όλοι οι ντόπιοι και ξένοι ολιγάρχες- αλλά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος βλέπω πως ξετσουτσούνιασε επιτέλους τώρα που πλησιάζει τα 60, και, όπου να ‘ναι, θα αρχίσει να χτυπάει και γκόμενες.”

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.