Στο ύψος των περιστάσεων

Πιτσιρίκο καλησπέρα. Να ‘μαι και εγώ εδώ στο φιλόξενο μπλoγκ σου. Σου γράφω από το Μόναχο της Γερμανίας. Παρατηρώ τα γεγονότα τις τελευταίες μέρες και ειλικρινά ο θυμός μου είναι απίστευτος.

Δημοψήφισμα, Eurogroup, συναντήσεις και ξανά Eurogroup, μας ζάλισαν.

Το χειρότερο βέβαια είναι οι κλειστές τράπεζες, όχι τόσο το γεγονός ότι είναι κλειστές, αλλά ότι κατάντησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας να περιμένει το άνοιγμα των τραπεζών ως λύτρωση.

Λες και την επομένη που θα ανοίξουν οι τράπεζες, ως δια μαγείας θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα.

Τα πράματα είναι πολύ σοβαρά και πιστεύω ότι ανεξαρτήτως των αποφάσεων των τοκογλύφων και λοιπών συγγενών, οι πολίτες αυτής της χώρας θα πρέπει να αναζητήσουν και να οργανώσουν την αλληλεγγύη και την δικαιοσύνη μέσα στην κοινωνία και να μην περιμένουν τίποτε από την εξουσία.

Η απόφαση που θα παρθεί τις επόμενες μέρες, μέσα σε αυτό το πλαίσιο από την διαλυμένη Ε.Ε., θα είναι ιδιαίτερα επίπονη για την χώρα μας.

Δυστυχώς, ο λαός μας δεν είναι έτοιμος για αυτά που έρχονται. Ήδη, θα έπρεπε να οργανώνονται επιτροπές ανά περιοχή και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μόνο ένας ενωμένος λαός θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έρχεται.

Δεν ξέρω, νιώθω μπερδεμένος και ειλικρινά προσπαθώ και εγώ μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές να εκφράσω την αλληλεγγύη μου.

Όλοι μας είμαστε παγωμένοι αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε ανώτεροι των περιστάσεων.

Αφιερώνω σε όλους εμάς που δεν έχουμε πάψει να ονειρευόμαστε τα παρακάτω λόγια -οδηγό για την ηθική και τα ιδανικά της ζωής- του Ν. Μπελογιάννη κατά την απολογία του:

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Πιτσιρίκο σε ευχαριστώ.

Αλέξανδρος

Υ.Γ. Πιτσιρίκο δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω. Δεν είμαι και πολύ καλός στο γράψιμο, γιαυτό λοιπόν αφήνω σε εσένα να επιλέξεις έναν τίτλο.

(Αγαπητέ Αλέξανδρε, μην ανησυχείς, μια χαρά τα περνάμε εδώ. Ελλάδα, καλοκαίρι. Και στην Κατοχή ωραία ήταν τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Είναι που είσαι μακριά, στο μαγευτικό Μόναχο, οπότε είναι λογικό να ανησυχείς για εμάς εδώ στην σκοτεινή Μεσόγειο. Αλέξανδρε, οργανωμένοι είμαστε. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Μπάνια, παγωτά, σεξ στην παραλία, όλα θα τα κάνουμε. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Κι αν μείνουμε από φράγκα, θα κλέψουμε από τίποτα τουρίστες. Γεμάτη τουρίστες είναι η χώρα. Να προσέχεις εκεί στο Μόναχο. Για σένα ανησυχούμε. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.