Τα σημάδια ήταν εκεί, θολά κι ασύνδετα αλλά εκεί

Αγαπητέ pitsiriko
Διαβάζω συνέχεια στο blog σου επιστολές φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι.

Σίγουρα το χτύπημα που δέχθηκε ο λαός με το 3ο μνημόνιο (πρώτη φορά αριστερό!) που κατάφερε στα κεφάλια όλων μας ο Τσίπρας είναι τρομακτικό και τραγικό, με συνέπειες που ακόμα δεν μπορούμε να διανοηθούμε.

Όμως δεν αντέχω άλλο να διαβάζω όλους αυτούς τους αριστερούς “πεφτοσυννεφάκηδες” να φτάνουν στο σημείο ακόμα και τώρα να έχουν … ελπίδες από τον ΣΥΡΙΖΑ ή να λένε ότι υπάρχει σχέδιο για να αλλάξουν τα πράγματα υπέρ μας.

Μου φαίνεται πως ο Τσίπρας βρήκε και τα ‘κανε ή για να τα λέμε πιο σωστά τα βρήκε, τα έφτιαξε όπως τον βόλευαν και στο τέλος μας την έκανε #thisisacoup.

Κι εξηγώ: όπως πολλές φορές έχεις σχολιάσει και εσύ pitsiriko, τα σημάδια ήταν ήδη μπροστά στα μάτια όλων.

Κατ’ αρχήν, αριστερά χωρίς λαϊκό κίνημα σε εγρήγορση που ξανακούστηκε;

Μετά τις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που τράβηξε τον λαό από τους δρόμους και τους αγώνες για διεκδίκηση, υπηρετώντας την λογική της νόμιμης αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια στιγμή που στο Κοινοβούλιο δεν υπήρχε αρχή της Δημοκρατίας και του Συντάγματος που να μην γινόταν διαρκώς κουρελόπανο από τους ΣαμαροΒενιζέλους ;

Στην ΕΡΤ δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους εργαζόμενους σε λογικές απομάκρυνσης από την αυτοδιαχείριση και την αγωνιστική διεκδίκηση της Δημοκρατίας, και εντέλει την συμπόρευση με τον σαθρό Συνδικαλισμό της ΠΟΣΠΕΡΤ, μετατρέποντας ένα αυθόρμητο κίνημα ανατροπής της μνημονιακής χούντας σε συντεχνιακό μαγαζάκι διεκδίκησης εργασιακών θεμάτων για τους θιγόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ ;

Έτσι δεν διαλύθηκε και το πρώτο στιβαρό κίνημα αλληλεγγύης μέσα στο ραδιομέγαρο που περιλάμβανε δυνάμεις από όλο το φάσμα των εξωκοινοβουλευτικών δυνάμων αντι ΕΕ όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, το Σχέδιο Β για να μείνει το αγωνιστικό μαγαζάκι της ΠΟΣΠΕΡΤ στα χέρια του “περίμενε να γίνουμε κυβέρνηση” ΣΥΡΙΖΑ ;

Δουλευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας;

Δεν βλέπαμε τα “ταξιδάκια” και τις συναντήσεις στην Αμερική με δηλώσεις υπέρ Ευρώπης και ενάντια στην ρήξη, τις συναντήσεις στην λίμνη Κόμο με τους λύκους του ευρωπαϊκού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, τις κρυφές συναντήσεις με funds στο Λονδίνο; Όλα στα φανερά αλλά ταυτόχρονα όλα χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση του λαού, ούτε καν του ίδιου του οργανωμένου κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ;

Κι όσοι τολμούσαν να διατυπώσουν και πιο σκληρές κριτικές και να αναδείξουν τα παραπάνω στο διάστημα πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχθηκαν επιθέσεις ως εχθροί της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος;

Πού είναι σήμερα όλοι αυτοί οι τιμητές της “αριστεροσύνης” και της καθαρότητας του λαϊκού κινήματος να παραδεχθούν το πολύ απλό, ότι η αλήθεια είναι πάντα αυτή που βλέπει η πρώτη καθαρή ματιά …

Και η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή είχε τις προδιαγραφές για να μας φέρει στην σημερινή τραγωδία, είχε το σπέρμα της προδοσίας των λαϊκών αγώνων και των κυριαρχικών συμφερόντων όλων μας ενσωματωμένη μέσα στην στρατηγική του και στην αφήγηση για την αλλαγή της σημερινής Ευρώπης ! Μια Ευρώπης που ταύτιζε με την Ευρωζώνη και όλο το φασισταριό που αποτελεί την ηγεσία και αποφασίζει εκ μέρους των ολιγαρχών και τραπεζιτών ενάντια στα συμφέροντα των Ευρωπαϊκών λαών.

Και φυσικά, η “διεθνιστική” αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την Ευρώπη δεν τον άφηνε να δει την Γερμανική ιμπεριαλιστική τάση για την δημιουργία ενός νέου Ράϊχ στην Ευρώπη!

Φυσικά, αυτό διευκόλυνε και την υπόλοιπη αφήγηση αλλά κυρίως έδινε την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύσσει άλλες δυνάμεις που έβαζαν και το λεγόμενο πατριωτικό ζήτημα ως τάχα “εθνικιστικές” μπερδεύοντας την αγάπη για τον τόπο ( τους ) που έχουν οι απλοί άνθρωποι όπως όσοι αγωνίζονται στις Σκουριές, και τις “πεζούλες” που έλεγε κι ο Άρης στον λόγο του στην Λαμία, με τον νεοναζισμό, και αναδεικνύοντας ο ίδιος τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής ως μοναδικό αντίπαλο διεκδικητή της εξουσίας.

Κι όλα αυτά μέχρι που χρειάστηκε για να κυβερνήσει τους “πατριώτες” βουλευτές των ΑΝΕΛ! Τότε ήταν που αυτά όλα ξεπεράστηκαν μέσω της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ …

Δεν θα ασχοληθώ με τα λεγόμενα “λάθη” που έκανε ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τα θεωρώ λάθη αλλά μέρος ενός σχεδίου στο οποίο έπαιξε με τα οδυνηρά αποτελέσματα που βιώνουμε.

Απλά, την επιλογή και των προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να μην την είχαν δει όσοι τώρα πέφτουν από τα σύννεφα.

Σε ποιες διαδηλώσεις είχε περάσει άραγε έστω για 10 λεπτά ο Βαρουφάκης, ο σούπερ σταρ της λαϊκής αποπλάνησης;

Τι εκφράζει κοινωνικά και ταξικά ο Βαρουφάκης, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος ή ο Παπαδημούλης; Τους εργάτες στο Πέραμα ή τους μισθωτούς των 400 ευρώ μήπως ;

Απευθύνομαι σε συναγωνιστές από όλους τους χώρους του κινήματος αλλά και στους φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για να πω το προφανές.

Να μην συνεχίζουμε να καλλιεργούμε ακόμα ψευδαισθήσεις για το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο που έπαιξε.

Ο λαός του 62% και όλοι όσοι αντιστεκόμαστε στην βαρβαρότητα και διεκδικούμε το αύριο μας που ξεπουλάει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με το 3ο Μνημόνιο, οφείλουμε να ανασκουμπωθούμε και να σηκώσουμε ξανά κεφάλι για να βρούμε τον τρόπο ώστε η ήττα της “πρώτης φοράς αριστεράς” του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνει κυριολεκτικά ταφόπλακα για όλους μας.

Ραντεβού εκεί που δίνονται πάντα οι πραγματικοί αγώνες, στους δρόμους …

Ηλίας Α.

(Αγαπητέ φίλε, νομίζω πως θα πάρει λίγο καιρό, για να αντιληφθούν οι πασόκοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πως την πάτησαν ξανά. Υπάρχει όμως πια, αυτό το 62% που θα πρέπει να εκφραστεί. Και δεν πρέπει να το αφήσουμε έρμαιο στους νεοναζιστές. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.