ΤΖΙΖ!

Πιτσιρίκο, γεια σου!
Ήρθε η ώρα να σου γράψω κι εγώ. Μετά από όλα όσα έχουν γίνει και με ένα δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου θα σηματοδοτήσει σίγουρα το μέλλον και αυτό το ξέρουν, κυρίως, όσοι επιθυμούν και σχεδιάζουν να κυριαρχήσουν σε αυτό, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να το πηγαίνουμε κι ένα βήμα παραπέρα; Και τι εννοώ με αυτό:

Ωραία τα λέμε, το εμπεδώσαμε πια ότι ο Τσίπρας είναι προδότης -για σένα και για μένα που άλλα περιμέναμε από αυτόν, όχι για όλους- όπως και όλος ο συρφετός του ΣΥΡΙΖΑ, μηδενός εξαιρουμένου.

Και μην προσπαθείς να μου δικαιολογήσεις τη Ζωίτσα και την κάθε Ζωίτσα που για ξεκάρφωμα τους έχουν να αλαλάζουν και να κάνουν και καλά εξεταστικές για τα μνημόνια.

Ότι δηλαδή ανήκει στην καθαρή μεριά του βόθρου;

Τέλος πάντων, αλλού θέλω να καταλήξω.

Το 62% είναι στην πλειοψηφία τους πιο νέοι άνθρωποι, που σε αντίθεση με τη γενιά μας -εγώ είμαι 40- δεν έχουν την πολυτέλεια (;) να παραμυθιαστούν εύκολα, η τηλεόραση τους φαίνεται βαρετή σε σχέση με το διαδίκτυο, δεν αντιμετωπίζουν με τρόμο το ενδεχόμενο να αφήσουν τη μαμά τους και να πάνε να ζήσουν ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν έχουν και πολλά περιθώρια να βολευτούν κάπου ή τίποτα δικό τους να χάσουν, η απολιτίκ εφηβεία τους τους κράτησε μακριά και από τους μύθους και τα φαντάσματα του παρελθόντος και ο διχασμός που προσπαθούν να τους περάσουν οι αποτυχημένοι γονείς τους (τουλάχιστον ως προς τις πολιτικές επιλογές τους) τους αφήνει, μάλλον, αδιάφορους.

Η επανάσταση έχει αρχίσει να γίνεται στα μυαλά, αυτό αποδεικνύει το 62%.

Αυτοί που θα το εκπροσωπήσουν τελικά, δε νομίζω ότι θα παρακινήσουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους, για άλλο λόγο πέρα από το για να τους πάρει όλους παραμάζωμα.

Κι αυτό θα γίνει μια και καλή.

Δεν χρειάζεται εκτόνωση ο κόσμος, τόνωση χρειάζεται, οργανωμένες και καίριες αντιδράσεις, συντονισμό και καθαρό τοπίο για να δει τα πράγματα ξεκάθαρα και κυρίως για να μη χάνει ποτέ το στόχο!

Στις πορείες, οργάνωση έχει μόνο το ΠΑΜΕ, που μπαίνει επικεφαλής για να προστατεύει τους στόχους των διαδηλωτών και για να μην υπάρξει ελπίδα να πρωτοστατήσει κανένας άλλος, θολώνεται ασφυκτικά το τοπίο με τους γνωστούς τρόπους.

Έτσι γινόταν πάντα, έτσι θα γίνεται. Και ο κόσμος θα αποχωρεί ασθμαίνοντας, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι επαναστάτησε, όσο του επέτρεψε το άσθμα του, έχοντας, στο μεταξύ, εκτονωθεί. Πολύ βολικό, να το προτείνεις πιο συχνά.

Έφτασα, λοιπόν, στο δια ταύτα. Μήπως να σταματήσουμε να μιλάμε για λίγο για πολιτική και να μιλήσουμε για… θρησκείες; Μήπως ήρθε η ώρα;

Μήπως να μιλήσουμε και να κρίνουμε ανοιχτά τον βρώμικο ρόλο του ΚΚΕ σε όλη αυτή την καταστροφή;

Και μη μου πεις, το ΚΚΕ σε μάρανε και όχι όλοι οι άλλοι, γιατί το ΚΚΕ είναι και καλά το ανάχωμα, η αριστερά με τους θρύλους που τη συνοδεύουν.

Δεν είναι απλά το κόμμα του 5%. Είναι το κόμμα από το οποίο προήλθε ο Τσίπρας και η παρέα του και επειδή ο κόσμος ίσως, συνεχίσει να ελπίζει σε ένα αριστερό κόμμα, μήπως τροφοδοτήσει και νέα κόμματα;

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι λοιποί πόσο μακρινή σχέση έχουν μαζί του;

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι έχεις να πεις και γενικά να αρχίσει να γίνεται ανοιχτά μία συζήτηση, επιτέλους, για το απαγορευμένο αυτό θέμα.

Γιατί κάτι μου λέει πως οι τύποι εκεί μέσα έχουν αρχίσει να δουλεύουν διπλοβάρδιες για να προλάβουν την επανάσταση. Να την καταπνίξουν, as usual!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά όπως είχε γράψει κάποιος φίλος σου, καλό είναι να τα πνίγεις από τις κούνιες των 15μελών.

Αρκεί να τα παίρνεις νωρίς χαμπάρι.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση

Κατερίνα

Υ.Γ. 1. Στην ερώτηση “κι εσύ τι προτείνεις” η απάντηση είναι “ότι μπορεί να συσσωρεύσει οργή, σκέψη, κατά μέτωπο επίθεση και χτύπημα ακριβώς εκεί που πονάνε, χιλιοστό παραπέρα!” και φυσικά δεν μιλάω για ίχνος βίας. Μπορώ να γίνω πολύ πιο συγκεκριμένη, όπως κι εσύ φαντάζομαι.
Υ.Γ. 2. Ας επικεντρωθούμε για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά στο ΚΚΕ. Οι άλλοι είναι χειρότεροι ΟΚ! Mη γ@μήσουμε όμως για άλλη μια φορά τη συζήτηση. (Αν γίνει , λέμε τώρα)

(Αγαπητή Κατερίνα, τον περασμένο χειμώνα ο Τζίμης Πανούσης μου έλεγε πως ο Τσίπρας είναι κνίτης κι εγώ του έλεγα πως μπορεί να μην έχει πάθει μεγάλη ζημιά γιατί έμεινε λίγο στην ΚΝΕ. Τελικά, έχει πάθει μεγάλη ζημιά, και είχα άδικο. Δεν μπορώ να γράφω για το ΚΚΕ στις 24 Ιουλίου. Λυπήσου με λίγο. Σου υπόσχομαι πως δεν θα δικαιολογήσω τη Ζωή, ούτε κανέναν άλλον. Την γουστάρω τη Ζωή -το έγραψα πολύ πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση- αλλά και τα δικά μου γούστα αλλάζουν, όταν αλλάζουν οι άλλοι. Όσο για πρόταση, έχω κάνει την τέλεια πρόταση. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.