Τι λένε οι «έξω»

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Και εξηγούμαι άμεσα: Εδώ στον Παναμά κάνεις παρέα με Ευρωπαίους. Όσο και να μην το πιστεύετε, ένας μέσος Γερμανός είναι πολύ πιο κοντά σε έναν μέσο Έλληνα όπως η αφεντιά μου από όσο ο οποιοσδήποτε Λατίνος. Όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, έχουμε γίνει πολύ πιο Ευρωπαίοι από όσο πιστεύουμε.

Τόσο καιρό λοιπόν, η πολυεθνική παρέα μου με είχε στην καζούρα. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, με το πού ερχόταν ο λογαριασμός από τα ρούμια, μέσα σε κλίμα χαβαλέ, με έδειχναν στον σερβιτόρο να πληρώσω επειδή ως Έλληνας «χρωστάω»!

Και να μην αναφέρω όλα τα καλούδια που λέγανε για το πόσο τεμπέληδες είμαστε, ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε κτλ.

Όσο και να προσπαθούσα να τους εξηγήσω την πραγματικότητα αυτοί δεν ακούγανε τίποτε. Ο δε Γερμανός της παρέας ….άσ’ το. Δεν σου λέω τίποτε.

Και από δίπλα οι άλλοι σιγοντάρανε. Και να σου τα γέλια και οι χαρές!

Μετά την καταραμένη εκείνη 19ωρη σύσκεψη του εξευτελισμού, σαν κάτι να άλλαξε.

Κόπηκε η καζούρα, η παρέα σοβάρεψε επί του θέματος, άρχισε να ρωτάει και να ενδιαφέρεται τι γίνεται πραγματικά και όποτε ο Γερμανός το πήγαινε στην πλάκα άρχισαν να του βάζουνε χέρι και να του λένε ότι η Γερμανία προσπαθεί να καπελώσει την Ευρώπη, ότι ο εξευτελισμός της Ελλάδας είναι άδικος, ότι δεν γίνεται η Μέρκελ να διατάζει και να μην ακούει κανέναν, ότι η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρώπης, ότι ο Σόιμπλε είναι μαλάκας κτλ…

Δεν πίστευα στα αυτιά μου!!!

Ξαφνικά ο χαμένος άρχισε να νικάει;

Τώρα θα μου πεις τι νίκη είναι αυτή που μας χώνει στα σκατά πιο πολύ από ποτέ;

Δεν ξέρω, ρε φίλε, αλλά προσωπικά αναθάρρησα. Δεν είμαι πια ο τεμπέλης μπαταχτσής ανατολίτης αλλά ένας αδικημένος Ευρωπαίος που χρειάζεται αλληλεγγύη.

Ακόμη και από τον Αυστριακό φανατικό Γερμανόφωνο μεγαλοδικηγόρο φίλο μου που θαυμάζει την Γερμανική ανωτερότητα!

Ουάου που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης!

Ίσως τελικά ο αγραβάτωτος αλλάζει τη Ευρώπη. Γαμώντας εμάς, θα μου πεις. Αλλά πού ξέρεις;

Ίσως να ισχύει η ρήση του Γκάντι: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν και μετά νικάς!

Χαιρετισμούς από τον (κάθε μέρα βρέχει καρέκλες) Παναμά.

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, για σένα δουλεύει ο Τσίπρας. Το θέμα της Ελλάδας είναι το πώς θα βλέπουν τους Έλληνες μετανάστες στον Παναμά, οι άλλοι Ευρωπαίοι μετανάστες στον Παναμά. Αυτό το φτιάξαμε. Προσωπικά, δεν με νοιάζει καθόλου πώς με βλέπουν οι άλλοι -Έλληνες και ξένοι-, χώρια που αν πρέπει να εξηγήσεις σε κάποιον το 2015 τι έχει συμβεί στην Ελλάδα από το 2010 και μετά -γιατί δεν έχει το καταλάβει ακόμα-, τον κόβεις από παρέα γιατί είναι καθυστερημένος. Δυο από τους καλύτερους φίλους μου είναι Γερμανοί, και ποτέ δεν τους είδα να κοιτάνε τους Έλληνες με περιφρόνηση. Ούτε για πλάκα. Αντιθέτως, εγώ τα χώνω στους Έλληνες και αυτοί τους υπερασπίζονται. Σε ό,τι αφορά την φράση του Γκάντι, αφενός μάλλον ο Γκάντι δεν το είπε ποτέ αυτό, και αφετέρου τον Γκάντι τον δολοφόνησαν στο τέλος. Άκη, να αρχίσεις να κάνεις παρέα με Παναμέζους. Οι Ευρωπαίοι είμαστε βαρετοί. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.