Τώρα ξέρουμε!

Πιτσιρίκο, γεια και χαρά σου!
Τα πρόσφατα γεγονότα δεν είναι έκπληξη για όσους ξέρουν αληθινή ιστορία κι έμαθαν να κρίνουν από πράξεις κι όχι από λόγια . Προδόθηκαν ,όσοι έχαψαν, πως ο Τσίπρας θα χτυπούσε τους ολιγάρχες. Πως θα ερχόταν σε ρήξη με τη ευρωμαφία.

Ποιος μωρέ; Αυτός που ήταν υποψήφιος για πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής; Που διαφήμιζε τη συνάντησή του με τον πάπα ; Που μόλις εξελέγη , τον συνεχάρη η Γιάννα Αγγελοπούλου; Που έκανε πρόεδρο τον Πάκη; Που οι υπουργοί του αντί να δουλεύουν, για να αρθούν αδικίες και να ανακουφιστεί ο λαός, έδιναν συνεντεύξεις στα ξεπουλημένα ΜΜΕ και χαριεντίζονταν με μισθοδοτούμενους από το ΔΝΤ δημοσιογράφους;

Ο Τσίπρας αρρώστησε, μόλις είδε το ΟΧΙ του 61,3%! Το δημοψήφισμα το έκανε, γιατί ήταν εξαρχής αποφασισμένος να υλοποιήσει τρίτο μνημόνιο, κι επειδή ήξερε πως κάμποσοι βουλευτές του δεν θα το ψηφίσουν.

Οπότε, χρειαζόταν ψήφους των ΝΔΣοκ και ποταμίσιων, που ψηφίζουν ό,τι σκατά προτείνει η Μέρκελ κι ο Σόιμπλε.

Χρησιμοποίησε έναν λαό, για να παραμείνει πρωθυπουργός, το «ριζοσπαστικό αγόρι»!

Αν, όντως, ήθελε να σώσει τον λαό και τη χώρα από την ευρωμαφία, είχε χρόνο να προετοιμαστεί. Με σχέδιο. Με μυστική προετοιμασία για επάρκεια σε καύσιμα, αγαθά πρώτης ανάγκης, φάρμακα. Με κινητοποίηση της περιφέρειας.

Η Ελλάδα, που μπορεί να παραγάγει τα πάντα κι έχει 25 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο δίχως να έχει σοβαρή τουριστική πολιτική, ήταν θέμα μηνών να ξαναπάρει μπροστά.

Ξέρεις όμως κάτι, Πιτσιρίκο; Αρκετά ειπώθηκαν.

Το θέμα είναι τώρα, τι κάνουμε. Το 61,3% δεν ψήφισε Τσίπρα .

Αν δούμε , ποιοι παρατάχτηκαν υπέρ του «ναι» , καταλαβαίνουμε σε τι αντιτέθηκε ο λαός και τι θέλει.

Ήδη, τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ άλλαξαν τροπάρι και μιλάνε για «γενναιότητα» Τσίπρα. Τους βολεύει να ταυτιστεί η έννοια της αριστεράς με το σκληρότερο μνημόνιο, που θα σακατέψει ολοκληρωτικά τον τόπο.

Θα δούμε «αριστερά» κάγκελα στη βουλή και «αριστερά» χημικά να πέφτουν σε διαδηλωτές. Θα δούμε τους ξεπουλημένους καναλάρχες να εκφοβίζουν πιότερο τον κοσμάκη . Θα δούμε «αριστερούς» , να χρησιμοποιούν επιχειρήματα του Άδωνη.

Τώρα όμως, ξέρουμε! Δεν πιστεύουμε πια σε παραμύθια! Γι’ αυτό όχι άλλοι σωτήρες! Μόνο ο λαός. Όλοι μαζί! Χωρίς δόλιους διχασμούς δεξιών κι αριστερών. Οι φτωχοί είμαστε ένα έθνος! Κι είμαστε το μεγαλύτερο έθνος!

Venceremos!
Βολιώτισσα

ΥΓ. Προχτές το βράδυ, όσο εξελισσόταν η ευρωξεφτίλα, κατάλαβα πόσο φτωχοί είμαστε σε ενημέρωση, πιτσιρίκο… Δεν είναι μόνο τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Και τα δήθεν ανεξάρτητα social media κατακλύζονται από προσκυνημένους. Η έγνοια τους ήταν μην τυχόν και δεν φέρει συμφωνία και βγούμε από το ευρώ! Και τα ενημερωτικά sites που γράφουν από καμιά αλήθεια, όπως αυτό του Βαξεβάνη, βρίθουν από τρόλια, που βρίζουν χυδαία στα σχόλια και λένε ασυναρτησίες, για να σιχαίνεται ο κόσμος.
Γι’ αυτό μην σταματάς να γράφεις, πιτσιρίκο!
Η πρόσκληση για τα τσίπουρα ισχύει.

(Αγαπητή Βολιώτισσα, είναι γλυκό αγόρι ο Αλέξης Τσίπρας. Θα πάρει λίγο καιρό σε κάποιους πολίτες να αντιληφθούν το έγκλημα και την απάτη. Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως ο Τσίπρας έφερε νέο Μνημόνιο -αρνούνται οι καημένοι-, ούτε έχουν αντιληφθεί πως, με αυτό το Μνημόνιο, η Ελλάδα πεθαίνει οριστικά. Αλλά θα το αντιληφθούν, όταν δουν τις ζωές τους στον γκρεμό. Πάντως, εμείς έχουμε το 62%, κι ο Τσίπρας ας κάνει καριέρα ως ανδρείκελο. Να είσαι καλά. Θα έρθω για τσίπουρα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.