Όχι ή Ναι, Ναι ή Όχι

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Με περίσσιο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τα γνωστά και μη «παπαγαλάκια» που έχουν βαλθεί με όλο τους το είναι να πείσουν τον κόσμο ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή.

Χωρίς ίχνος ντροπής, διαλαλούν ότι μένουνε Ευρώπη. Πλήρης σύγχυση. Από πότε η Ευρώπη ταυτίζεται με το ευρώ και τούμπαλιν όπως το θέτουν;

Πρωτοστάτες βεβαίως, τα κόμματα που κατέστρεψαν την χώρα. Αυτοί που μας έφεραν στο αδιέξοδο, που διέλυσαν τα όνειρα μας, ετοιμάζονται να μπήξουν και το τελευταίο καρφί στην κάσα.

Είναι τόσο αστείο και ταυτόχρονα θλιβερό, να ηγούνται του ευρωπαϊκού -κατ όνομα και μόνο- αγώνα ομοφοβικά και ρατσιστικά καθίκια που μέχρι προσφάτως κυκλοφορούσαν με ..τσεκούρια και να παριστάνουν τους Ευρωπαίους.

Οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, που επιδοκιμάζουν με περηφάνια το δολοφονικό έργο της Frontex και χτίζουν φράχτες, οι ίδιοι που καταδίκασαν σε εξαθλίωση μεγάλο μέρος του λαού, οι ίδιοι που επικαλούνται τη θεία βοήθεια για να κυβερνήσουν, οι ίδιοι αυτοπροβάλλονται και ως οι γνήσιοι εκφραστές της ευρωπαϊκής ιδέας.

Οι Πατρίκιοι της εποχής μας λοιπόν, παριστάνουν τους ευρωπαϊστές. Μαζί τους ακολουθεί και ο συρφετός που έχτισαν με κόπο όλα αυτά τα χρόνια, χαρίζοντας δημόσιες θέσεις, χρέη, άδειες, αυθαίρετα και περιουσίες εις βάρος των υπολοίπων.

Αυτή είναι λοιπόν η Ευρώπη που διαλαλούν με περηφάνια ότι θέλουν να μείνουν; Μα προφανώς! Μια Ευρώπη ομοφοβική, ρατσιστική που με ακρίβεια οδηγείται στη διάλυση λειτουργώντας ως ο Δούρειος Ίππος πολιτικών που υποσκάπτουν τη θέση του εργαζομένου και του πολίτη.

Προσωπικά θεωρώ ότι το διακύβευμα, επ’ ουδενί δεν είναι ευρώ ή δραχμή αλλά πολύ μεγαλύτερο.

Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος δεν είναι τυχαίο και οι λόγοι δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί.

Ο κλήρος πέφτει στον ελληνικό λαό, να επηρεάσει το μέλλον της Ευρώπης, μιας Ευρώπης στην οποία σήμερα κυριαρχεί η μισαλλοδοξία.

Ας μην κρυβόμαστε, οι αγοροκεντρικές πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν φέρει στο περιθώριο τον άνθρωπο, ξεφτιλίζοντας τις αρχές και τα ιδεώδη που πρεσβεύει η Ένωση.

Το ΌΧΙ είναι υπαρξιακή επιλογή για όσους θεωρούν εαυτό Ευρωπαίο, γ’ αυτούς που προσβλέπουν σε μια Ευρώπη των λαών, με επίκεντρο της τον άνθρωπο, που ενώνει και δε χωρίζει.

Μια Ένωση δημοκρατική, δίχως σύνορα, με σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός, που προάγει την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Ενδεχόμενο ναι, θεωρώ ότι θα καταδικάσει στην παρακμή την πλειοψηφία των Ελλήνων για τις επόμενες δεκαετίες και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για το ευρωπαϊκό όραμα.

Στη θέση του, όπως συμβαίνει και σήμερα σε μεγάλο βαθμό άλλωστε, τα συμφέροντα των αγορών.

Αναπόφευκτα , η αυξανόμενη ήδη οικονομική και κοινωνική ανισότητα, θα οδηγήσει σε έξαρση συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και εν τέλει θα οδηγήσει σε ευρωσκεπτικισμό και ρήξη.

ΌΧΙ στους διεφθαρμένους πολιτικούς και το συρφετό τους, ΌΧΙ στα κανάλια της διαπλοκής, ΌΧΙ στην Ευρώπη του μίσους.

ΌΧΙ, γιατί η Ευρώπη που εμείς οραματίζομαστε είναι πολύ διαφορετική.

Ένα μεγάλο και ισχυρό ΌΧΙ, αυτό είναι το πραγματικό Μένουμε Ευρώπη.

Είναι η μεγάλη ΜΑΣ και η μεγάλη τους ευκαιρία! Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ψευτοδίλημμα που ηθελημένα βάζει σύσσωμη η ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ και οι αντιδημοκρατικές τους παρεμβάσεις.

Το ερώτημα είναι απλό :

Ή εμείς ή αυτοί.

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, συμφωνώ. Έγραψα πως η μόνη επιλογή υπέρ της Ευρώπης είναι το ΟΧΙ. Αλλά θέλει και λίγο μυαλό για να το καταλάβει κάποιος αυτό. Πάντως, θα το καταλάβει. Ή τώρα, ή αργότερα. Να είσαι καλά.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.