Νέο δημοψήφισμα

federicoΓεια σου πιτσιρίκο,
μόλις ενημερώθηκα για τις δραματικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Ελληνικό χρέος.

Ο κύριος Γιούνκερ αποχώρησε απροειδοποίητα από το τραπέζι των συζητήσεων και καλεί τον Ελληνικό λαό σε νέο δημοψήφισμα για να αποφασίσει με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στις προτάσεις Τσίπρα.

Θεωρεί τις προτάσεις που κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός εξαιρετικά σκληρές και ότι θα προκαλέσουν ύφεση και αύξηση της ανεργίας.

ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και νέα υφεσιακά μέτρα που θα καταδικάσουν την Ελλάδα σε μακροχρόνια δανειακή εξάρτηση και τον Ελληνικό λαό σε επώδυνα μέτρα χωρίς προοπτική ανάπτυξης.

Ο κύριος Γιούνκερ θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και θα τον ενημερώσει για προκήρυξη δημοψηφίσματος την Κυριακή 12 Ιουλίου, ώστε να προλάβουμε τις αγορές αλλά και τους Γάλλους που είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν στις 14 Ιουλίου εναντίον του 3ου μνημονίου.

Liberté, égalité, fraternité.

Federico

Υ.Γ.1. Να υποθέσουμε ότι το 3ο μνημόνιο θα ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση. Συνεπώς θα προκύπτει μια αναντιστοιχία μεταξύ της κοινοβουλευτικής ετυμηγορίας και του ΟΧΙ. Αυτό “μυρίζει” εκλογές;
Υ.Γ.2. Φαίνεται ότι οι 4-5 κλειστές τράπεζες ασκούν μεγαλύτερη πολιτική επιρροή από 1-2 εκατομμύρια φτωχούς.
Υ.Γ.3. Όταν οι κλειστές τράπεζες και οι κλειστές εκκλησίες δεν θα ενδιαφέρουν κανένα, τότε ίσως να ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία.

(Αγαπητέ Federico, έχω μια στενοχώρια εδώ και μερικές ώρες. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.