Πραξικόπημα

Jo Di TsiprasΔιαβάζω παντού πως στη χώρα μας έχει γίνει πραξικόπημα από τους δανειστές. Αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση συνεργάζεται με τους πραξικοπηματίες και φέρνει νέο Μνημόνιο στη Βουλή.

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που βλέπω μια κυβέρνηση να συνεργάζεται με τους πραξικοπηματίες που υποστηρίζει πως θέλουν να την ανατρέψουν.

Αλλά γιατί να ανατρέψουν τον Αλέξη Τσίπρα, αφού θα τους κάνει την δουλειά τους μια χαρά;

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χτες πως η κυβέρνησή του δεν θα γίνει αριστερή παρένθεση.

Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο πιο δεξιός πρωθυπουργός της νεότερης ελληνικής ιστορίας και θα εφαρμόσει το πιο άγριο Μνημόνιο, για να μην γίνει αριστερή παρένθεση.

Λυπάμαι αλλά αυτό είναι από τον Καραγκιόζη.

Το μόνο πραξικόπημα που βλέπω εγώ είναι αυτό όπου ένας πρωθυπουργός εκλέγεται με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέσα σε έξι μήνες υπογράφει αυτό που κατηγορούσε λυσσασμένα, ενώ, παράλληλα, γράφει και στα παλιά του τα παπούτσια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ο ίδιος κάλεσε μια εβδομάδα πριν.

Αυτό είναι πραξικόπημα.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε, πρέπει να καταγγείλει διεθνώς τον εκβιασμό της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του, να παραιτηθεί και να πάει ξανά σε εκλογές.

Δεν πρέπει να ψηφίσει το Μνημόνιο.

Όσοι υποστηρίζουν πως η παραίτηση είναι δειλία, να τους ενημερώσω πως είναι καλύτερα να σε πουν δειλό παρά προδότη.

(Για κάποιους καθυστερημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -προφανώς πρώην πασόκους- που έχουν ξεσκιστεί να με βρίζουν, να τους ενημερώσω πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη τους. Αν πιστέψατε το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά που με ήθελε σχεδόν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε μεγάλο λάθος. Δεν είμαι -και δεν ήμουν ποτέ- στέλεχος κανενός κόμματος. Και δεν έχω και αφεντικό. Πάντως, κοντεύετε να γίνετε πιο σιχαμεροί και από τους φασίστες του Σαμαρά που με απειλούσαν. Συνεχίστε. Εγώ θα συνεχίσω μέχρι την τελευταία στιγμή να προσπαθώ να πείσω τον Αλέξη Τσίπρα να μην υπογράψει το Μνημόνιο. Εσείς θέλετε τον Τσίπρα εξευτελισμένο, τους Έλληνες δούλους και τη χώρα ξεπουλημένη, όχι εγώ.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.