Αλέξη, τι θα κάνεις;

Φίλε Πιτσιρίκο
Εντάξει έχω μπερδευτεί. Και απογοητευτεί. Και δεν ξέρω τι άλλο. Δεδομένου της βεβαιότητας που έχω για το ποιον ανθρώπων όπως ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας και την σιγουριά ότι δεν είναι δέσμιοι συμφερόντων ή καρεκλών και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον τόπο, οι πρόσφατες ενέργειες τους που διαβάζω με έχουν καταμπερδέψει.

Δεν μπορεί, λέω, κάποιο masterplan θα υπάρχει από πίσω που την κατάλληλη στιγμή θα ξεδιπλωθεί και θα ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές εκ των έσω.

Δεν μπορεί άνθρωποι με τόσο μυαλό και φλόγα για κοινωνική δικαιοσύνη να κάθονται «στα τέσσερα». Του πούστη…να δεις που μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες θα βγει ο Τσίπρας στα πεζοδρόμια και θα τα κάνει πoυτάνα όλα.

Δεν μπορεί ο Τσίπρας που πηγε στην δεξίωση της δημοκρατίας την Καντίζα Σανκόχ από τη Σιέρα Λεόνε φορώντας τζην, ο Τσίπρας που συμμετείχε στην Γένοβα, ο Τσίπρας του σκισίματος των μνημονίων να φέρνει και άλλη καταστροφή στην χώρα.

Ή τον έχουν αντικαταστήσει με εξωγήινο ή πραγματικά δεν γινόταν αλλιώς. Ή εγώ είμαι μαλάκας.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει όμως να εξηγηθεί. Να βγει και να μας τα πει όλα. Χωρίς μισόλογα, χωρίς ατάκες τύπου «θα καταστρεφόταν η χώρα» και τέτοια «σαμάλια». Ντόμπρα, καθαρά, στα ίσια όπως μιλούσε τόσα χρόνια.

Και να πάει σε εκλογές. Άμεσα. Τι θα πει «δεν πρέπει να πέσει η πρώτη φορά αριστερά» ;

Αν δεν μπορεί να κάνει πράξη αυτά που υποσχόταν, να πέσει. Δηλαδή τι; Η πρωτοτυπία του να εφαρμόσω μετά τις εκλογές αυτά που υποσχέθηκα πήγε περίπατο;

Και το «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα»; Και αυτό; Εμ, αν αυτά ρε μάστορα πάνε περίπατο, τότε πάει περίπατο και η Αριστερά. Και μάλλον για πάντα.

Πάντωςμ θα διατηρήσω τις ελπίδες μου προς το παρόν. Όχι για πάντα. Κίτρινη κάρτα, όμως, έφαγες. Αν το «γυρίσεις», θα την πάρω πίσω. Στην δεύτερη θα πέσει αποβολή.

Από τον εξωτικό Παναμά (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα)

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, κάνεις σαν απατημένη γκόμενα. Σαν να σε έχει απατήσει ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας αυτός ήταν πάντα. Δεν άλλαξε τώρα. Πολλές βεβαιότητες έχεις για τον Τσίπρα και τον Δραγασάκη. Κακώς. Πότε μιλούσε ντόμπρα και στα ίσα ο Τσίπρας; Ποτέ. Ο Τσίπρας έλεγε κάθε φορά αυτά που ήθελαν να ακούσουν τα χάπατα, για να πετύχει τον σκοπό του να γίνει πρωθυπουργός. Σιγά μην βγει ο Τσίπρας στο πεζοδρόμιο. Στο εξής, ο Τσίπρας θα είναι μόνο σε κλειστούς χώρους και θα πηγαίνει τοίχο-τοίχο. Και μετά θα ξεχαστεί. Φοβερός απατεώνας. Άκη, με κούφανες με αυτό το μέιλ σου. Ούτε οι χαζογκόμενες στο Facebook δεν γράφουν τέτοια. Να είσαι καλά. Και φάε τώρα τη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο, ενώ παίζεις με τις κίτρινες κάρτες. )

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.