Αλέξη Τσίπρα, θα τα καταφέρουμε

Ta NeaΠριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυττε πως θα διαλύσει τους ολιγάρχες. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το αγαπημένο παιδί των ολιγαρχών. Μέλι στάζουν οι ολιγάρχες για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε αναλάβει το θέμα των τηλεοπτικών καναλιών αλλά κατέληξε να κάνει προσωπικές επιθέσεις στη σύντροφό του στον ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μπορεί αυτό να συνέβη επειδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι Πρόεδρος της Βουλής -και η Βουλή έχει κανάλι-, οπότε ο Νίκος Παππάς χτυπάει στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου τους καναλάρχες.

Από μια διαβολική σύμπτωση, από τη συμφωνία σχεδόν χιλίων σελίδων με τους δανειστές -που πέρασε από τη Βουλή τον Ιούλιο-, το μοναδικό λάθος έγινε στο σημείο που αφορούσε τον Ειδικό Φόρο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, με αποτέλεσμα να καταργηθεί η άμεση είσπραξή του.

Μετά το Μνημόνιο Τσίπρα, ολιγάρχες, καναλάρχες και εκδότες ενωμένοι, από τον Ψυχάρη ως τον Κουρή -που είναι και φιλαράκια- στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Μαζί με αυτούς, πρέπει να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα και οι πολίτες.

Ο Τσίπρας, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Αλαφούζος, εσείς κι εγώ, όλοι ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θα τα καταφέρουμε.

Αλέξη Τσίπρα, θα τα καταφέρουμε.

(Το “Θα τα καταφέρουμε” είναι το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ή ό,τι απέμεινε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ωραίο προεκλογικό σύνθημα, αν και κάπως αφηρημένο. Τι “Θα καταφέρουμε”; Το σωστό σύνθημα θα ήταν “Θα τα καταφέρουμε να σας εξαπατήσουμε και πάλι”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.