Θα φάνε μαύρο και οι “διαφωνούντες” του ΣΥΡΙΖΑ

Γεια σου πιτσιρίκο
Είναι απολύτως κουραστικό και κωμικό το διαρκές θέατρο των διαπραγματεύσεων.Τάχα συσκέπτονται, διαβουλεύονται, πολύωρες διαπραγματεύσεις και τα ρέστα. Φυσικά, η συμφωνία είναι έτοιμη από καιρό και με κάθε λεπτομέρεια, απλά το σόου γίνεται για να δείξουν στα χάπατα ότι μέχρι την τελευταία στιγμή παλεύουν να σώσουν ό,τι μπορούν.

Η πιο αστεία φράση είναι η εξής: “σβήνουν-γράφουν τα μέτρα”. Πού νομίζουν ότι απευθύνονται;

Η πραγματικότητα είναι πως θα ψηφιστεί ένα απίστευτα σκληρό μνημόνιο, το πιο βάρβαρο από τα τρία, με μέτρα που δε θα τολμούσαν ούτε καν να διανοηθούν οι Σαμαροβενιζέλοι.

Φυσικά, μάλλον αυτός είναι και ο ρόλος των τωρινών: Να τα περάσουν.

Βέβαια, όλοι -εντός και εκτός χώρας- ξέρουν ότι η συμφωνία είναι ανεφάρμοστη και δεν πρόκειται να πετύχει, γιατί, πολύ απλά, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Οι Έλληνες, στην πλειοψηφία τους, δυσκολεύονται να επιβιώσουν, αδυνατούν να πληρώσουν τους νέους και παλιούς φόρους και απλά συσσωρεύουν χρέη.

Το ιδιωτικό χρέος είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το δημόσιο και θα διαλύσει τα πάντα· αρκεί να δεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα κόκκινα δάνεια πού έχουν πάει και θα καταλάβεις.

Μόνο το ανεφάρμοστο της συμφωνίας θα φέρει τα πάνω-κάτω, γιατί ο μέσος Έλληνας σκέφτεται “ας τη βγάλω εγώ καλά και δε γαμείς”· κάπως σαν το περίφημο και κλασσικό βιβλίο “Εγώ ελπίζω να τη βολέψω”.

Φυσικά, όταν και τα “διαφωνούντα” κομματικά στελέχη απλά μένουν στα λόγια και δεν αντιδρούν ουσιαστικά, ο απλός κοσμάκης τι να κάνει;

Δεν έχει να ελπίζει σε κάτι διαφορετικό.

Βέβαια, οι “διαφωνούντες” να ξέρουν ότι, αν αφήσουν να περάσει η συμφωνία, θα φάνε εξίσου μαύρο με τον Τσίπρα.

Μην έχουν ψευδαίσθηση ότι θα έχουν πολιτικό μέλλον.

Πολύ σύντομα όμως, τα αδιέξοδα θα είναι τόσο τεράστια που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.

Ίσως μόνο ο πιτσιρίκος.

Πιτσιρίκο, κράτα γερά. Το μπλογκ σου είναι όαση.

Σπύρος

(Αγαπητέ Σπύρο, όποιος μπορεί φεύγει από την Ελλάδα. Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος τι θα γίνει. Κρατάω γερά, με πρωινά και απογευματινά μπάνια, βάρη και περπάτημα. Όαση είναι τα μέιλ των φίλων αναγνωστών. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.