Με τις υγείες μας!

Τραβαχαδόρ Πιτσιρίκο,
έμπλεος χαράς και ενθουσιασμού, απορώ και εξίσταμαι από τα έργα -και τις νύχτες- της εθνοσωτηρίου πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησής μας.

Πρώτα το αναγκαστικό κωλοδάχτυλο του ευαίσθητου Κουρουμλή-Μένγκελε, τώρα έρχονται και τα τοξικά και πυρηνικά απόβλητα στη γειτονιά μας.

Και φυσικά, ο Μπόμπολας, που πήρε μπιρ παρά -ελέω Σταθάκη- τη Διαδημοτική Διαχείριση Απορριμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) με τις ψήφους των οικολόγων δημοτικών συμβούλων της Κοζάνης, θα πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο δώρο που του κάνουνε.

Δοξάστε τους!!!

Διαβάζουμε στο opengov.gr:

«O Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκης θέτει από σήμερα 28/07/2015 και ώρα 14:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Π.Δ. «Περί θεσπίσεως εθνικού νομοθετικού, ρυθμιστικού και οργανωτικού πλαισίου για την υπεύθυνη και ασφαλή διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων« και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του Π.Δ. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 7/8/2015 και ώρα 14:00».

Και στο άρθρο 22 λέει:

«Αντισταθμιστικά οφέλη-Αντισταθμιστικά οφέλη παρέχονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί εγκατάσταση διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ή άλλο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. Ο αρμόδιος για την ΕΕΑΕ υπουργός συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη μορφή και το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία καθορίζονται με κοινή απόφαση του αρμόδιου για την ΕΕΑΕ υπουργού και των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών».

Κ.

(Αγαπητέ φίλε, μια χαρά τα πάει η Πρώτη Φορά Αριστερά. Όλα καλά τα κάνει. Στην τελική, δεν με νοιάζει κιόλας. Ας γίνει και Χιροσίμα η Ελλάδα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.