Οι “διαφωνούντες” μας δουλεύουν

Καλημέρα πιτσιρίκο
Απίστευτο δούλεμα -πολύ μεγαλύτερο από του Τσίπρα- πέφτει από τους εσωκομματικούς “διαφωνούντες”. Καταψηφίζουν μετά βδελυγμίας τα προαπαιτούμενα αλλά στηρίζουν απολύτως την κυβέρνηση.

Μιλάνε για μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα, αλλά δεν ρίχνουν την κυβέρνηση.

Τζάμπα μάγκες ή συνεννοημένοι με την ηγεσία;

Μπορεί πολύ απλά να σκέφτονται,τώρα που είμαστε στα πράγματα, σιγά μη το ακυρώσουμε μόνοι μας.

Τελικά, πολύ παραμύθι περί του λαού, μιλάνε στο όνομα του λαού, αλλά είναι στην κοσμάρα τους.

Το μνημόνιο -που είναι πολύ χειρότερο από τα δύο προηγούμενα- θα περάσει μια χαρά και θα είναι απολύτως συνυπεύθυνοι οι “διαφωνούντες”.

Με ψελλίσματα, συνεντεύξεις και μαζώξεις σε γήπεδα, δεν αποφεύγεται το μοιραίο.

Το μόνο που θα φέρει τα πάνω-κάτω είναι το ανεφάρμοστο της συμφωνίας.

Οι πάντες -εντός και εκτός χώρας- ξέρουν ότι η συμφωνία δε βγαίνει.Θα καταργηθεί στην πράξη.

Θα είναι σαν να μην υπάρχει, διότι πολύ απλά αυτοί οι φόροι, παλιοί και νέοι, δεν θα εισπραχθούν ποτέ, καθώς επιχειρήσεις και νοικοκυριά -στην πλειοψηφία τους- είναι σε απόγνωση.

Αλλά θα έχει περάσει από τη Βουλή, και οι υποτιθέμενοι αντάρτες, που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν θα έχουν μετά από αυτό λόγο πολιτικής ύπαρξης και ύπαρξη πολιτικού λόγου.

Λοιπόν, πιτσιρίκο, ο Οκτώβρης είναι κοντά.

Τα κανόνια στην αγορά θα ακουστούν μέχρι μακρινούς γαλαξίες.

Και όλοι αυτοί, συμφωνούντες ή “διαφωνούντες”, θα είναι στο ίδιο τσουβάλι· ο κόσμος που θα καταστραφεί θα τους έχει στο ίδιο κάδρο.

Τελικά, το κείμενο σου “Όλα καλά θα πάνε”, στις 12 Ιουλίου, πρέπει να το αναδημοσιεύεις κάθε μέρα

Ξεκίνα από σήμερα

Σπύρος

(Αγαπητέ Σπύρο, ο σκοπός αυτής της κυβέρνησης ήταν να περάσει από τη Βουλή το νέο Μνημόνιο γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά είχε καεί και δεν μπορούσε να το κάνει. Άρα, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πετυχημένη. Εγώ σκέφτομαι να τον ψηφίσω τον Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, γιατί ήταν απίστευτο το δούλεμα που έριξε στο “λαό”. Αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, μόνο “αριστερός” πρωθυπουργός θα μπορούσε να αγνοήσει. Ο Τσίπρας πέρασε στην Ιστορία. Ως απατεώνας, βέβαια, αλλά πέρασε. Για τους διαφωνούντες, τι να πω; Εγώ, όταν διαφωνώ σηκώνομαι και φεύγω ή τους πλακώνω στο ξύλο. Πάντως, ας μας δουλέψουν λίγο και οι διαφωνούντες· μόνο ο Τσίπρας θα μας δουλεύει; Σπύρο, όλα καλά θα πάνε.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.