Ο Αλέξης Τσίπρας στη Μήλο

tsipras hollande merkelΣτη Μήλο βρέθηκε τον Δεκαπενταύγουστο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αυτό το καλοκαίρι υποδύεται τον πρωθυπουργό με μεγάλη επιτυχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Μήλο με θαλαμηγό, αφού δεν ήθελε να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής και να αναστατώσει τους επιβάτες που θα ήθελαν να του σφίξουν το χέρι -και το λαιμό-, για να τον ευχαριστήσουν που σεβάστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και υπέγραψε το Μνημόνιο που τους είχε υποσχεθεί.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η θαλαμηγός στην οποία επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιωτική, οπότε μάλλον υπάρχουν και κρατικές θαλαμηγοί, αλλά μην χαίρεστε, αφού αφενός εσείς δεν θα μπείτε ποτέ μέσα, και αφετέρου δεν ανήκουν πια στο ελληνικό κράτος γιατί τίποτα από όλα αυτά που βλέπετε δεν ανήκει πια στην Ελλάδα και τους Έλληνες, εκτός από το χρέος, το οποίο είναι ελληνικό και περήφανο.

Κάποιοι έσπευσαν να πουν πως η θαλαμηγός με την οποία ταξίδεψε στη Μήλο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανήκει σε κάποιον ολιγάρχη, λες και όλοι αυτοί οι ζάπλουτοι συριζοπασόκοι υπουργοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν την δική τους θαλαμηγό και περιμένουν τον κάθε Λάτση να τους πάει κρουαζιέρα για να βουτήξουν στην θάλασσα και να πιάσουν το γιούσουρι.

Κάποιοι άλλοι ειρωνεύονται τον Αλέξη Τσίπρα που είχε προτρέψει τον περασμένο Φεβρουάριο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάρουν κρατικά αυτοκίνητα αλλά αυτοί τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, και καλά έκαναν γιατί είχαν καταλάβει πως είναι απατεώνας και πως θα υπογράψει το τρίτο και καλύτερο Μνημόνιο.

Πάντως, για να είμαστε και δίκαιοι, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτρέψει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάρουν κρατικό αυτοκίνητο και όχι να μην κυκλοφορούν με τις λιμουζίνες και τις θαλαμηγούς των ολιγαρχών.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν στη θαλαμηγό και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δεν βούτηξε στην θάλασσα για να δείξει την αντίθεσή του στο μνημόνιο του Τσίπρα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως δεν έφαγε το φαΐ του και κρατούσε και την αναπνοή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει μικρές αποδράσεις από την Αθήνα όλο τον Αύγουστο, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος όταν έρθει η ώρα για τη Μεγάλη Απόδραση.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.