Ο Τσίπρας γεννάει απορίες

Πιτσιρίκο, γεια και χαρά σου!
Το γράμμα μου είναι σύντομο κι αφορά σε δύο απορίες που έχω μετά τη χτεσινή συνέντευξη Τσίπρα. Τον άκουσα πολύ προσεχτικά. Επειδή υπήρξαν ουκ ολίγες στιγμές που με έπιασαν νευρικά γέλια, ξαναέβαλα το βίντεο για να βεβαιωθώ , πως όντως έτσι τα είπε.

Λοιπόν…

Άκουσα να λέει τρεις φορές πως έχει τη συνείδησή του ήσυχη.

Πως το δικό του μνημόνιο είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και πως «με τις μάχες του ανέδειξε την Ελλάδα».

Πως από τις 12 Ιουλίου είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές, αφού πρώτα ψήφιζε τα μέτρα. Παρεμπιπτόντως, την ίδια ακριβώς ώρα ο υπαρχηγός του, ο Νίκος Παππάς, και άλλοι διατυμπάνιζαν πως η κυβέρνηση έπεσε «εκ των έσω».

Άκουσα να λέει ξανά πως νιώθει «υπερήφανος που δεν προτίμησε τον ηρωικό χορό του Ζαλόγγου, αλλά τον συμβιβασμό».

Αυτή τη φορά μάλιστα προχώρησε παραπέρα. Γάμησε κι άλλο κομμάτι της ιστορίας του λαού μας.

Είπε επί λέξει: «Πολλές φορές τα ΌΧΙ στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε εξελίξεις υπαναχώρησης. Το ΌΧΙ του 1940 ακολούθησε μια τετράχρονη κατοχή.»

Δεν ξέρω τι ήθελε να πει με αυτή την πρόταση, Πιτσιρίκο. Μα όσοι είχαν παππούδες , που πολέμησαν το ’40 , όπως εγώ, ξέρω , τι ένιωσαν.

Πρώτη φορά ένιωσα την ανάγκη να θέλω να ρίξω μπουνιές σε άνθρωπο, Πιτσιρίκο. Όχι φτύσιμο. Όχι βρίσιμο. Μπουνιές στα μούτρα! Και κατάλαβα την αληθινή σημασία της έννοιας ”χαμαιλέοντας”.

Μόνο δύο απορίες έχω λοιπόν να καταθέσω εδώ στο μπλογκ σου, αγαπητέ Πιτσιρίκο.

Απορία πρώτη : Όσοι υπογράφουν και ψηφίζουν μνημόνια αυτομάτως ηλιθιοποιούνται ή ήταν κι από πριν ηλίθιοι; Γιατί ο Τσίπρας που άκουσα χτες δεν διέφερε σε τίποτα από τον Γιωργάκη, που έλεγε πως, με την ανακοίνωση του πρώτου μνημονίου και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ανέδειξε το Καστελόριζο!

Κι απορία δεύτερη: Είναι τελικά η κυρία Παπαϊωάννου του Alpha τόσο καλή δημοσιογράφος, ώστε με τα καίρια και καυτά ερωτήματά της, να δυσκολεύει τον ερωτώμενο ή ο Τσίπρας πρέπει επειγόντως να αλλάξει χάπια;

(Να είσαι καλά εύχομαι και μην χάσεις ποτέ το χιούμορ σου. Αυτό είναι το σπουδαιότερο όπλο μας. Το γέλιο.

Βολιώτισσα

(Αγαπητή Βολιώτισσα, για να δικαιολογήσει την μετατροπή του Όχι του δημοψηφίσματος σε Ναι, ο Τσίπρας είπε πως το ΟΧΙ του 1940 έγινε ΝΑΙ με την γερμανική κατοχή. Δηλαδή, ο Τσίπρας είναι ο Τσοκάλογλου. Πολύ έξυπνος άνθρωπος. Αγαπητή Βολιώτισσα, δεν έχει καμία σημασία πια τι λέει ο Τσίπρας. Όποιος τον πιστεύει πια είναι καθυστερημένος. Όσο για τις απορίες σου, δεν είναι τα Μνημόνια που τους κάνουν ηλίθιους. Ξεπουλημένοι είναι, δεν είναι ηλίθιοι. Για την κυρία Παπαϊωάννου δεν ξέρω. Πάντως, δεν είναι δύσκολο να κάνεις τον Τσίπρα να παραμιλάει σε μια συνέντευξη, μετά από την απάτη του. Όλοι μπορούν να το κάνουν. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.