Πρέπει να πάρουμε απόφαση για το πού παίζεται το παιχνίδι

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
τις τελευταίες μέρες έχει πει πολλά σημαντικά, κατά την άποψη μου όμως δεν θέτεις το σημαντικότερο ερώτημα:
“Πώς έγινε δυνατό να μας προδώσουν;”

Θα σου πω την δική μου εκδοχή για το πού κρίθηκε το παιχνίδι, χωρίς να περιμένω να δημοσιεύσεις τίποτα ή να μου απαντήσεις -απλά να σκεφτείς. Το παιχνίδι λοιπόν κρίθηκε στις 12 Φλεβάρη 2012:

“Αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ήμουν παρών σε όλες, οπότε έχω άποψη.Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2012, οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.Τότε, εγώ έπαψα να εμπιστεύομαι τον όγκο των διαδηλώσεων. Αλλού παίζεται το παιχνίδι.”

Το παιχνίδι λοιπόν παίχτηκε εκεί, αλλά η μεγάλη μάζα του λαού δεν είχε οικοδομήσει την συνείδηση, γι’ αυτό δεν προσήλθε οργανωμένη για αναμέτρηση.

Οι μάχες για το λαό κρίνονται στους δρόμους. Οι εχθροί μας το καταλαβαίνουν καλύτερα αυτό από εμάς τους ίδιους.

Και πάντα προσέρχονται στην μάχη με πλήρη συνείδηση για το τι κρίνεται. Εμείς;

Από την στιγμή που οι μάζες έπαψαν να έχουν πίστη στην δικιά τους συγκρότηση και μπήκανε στην γωνία, οδηγηθήκαμε νομοτελειακά στην προδοσία, γιατί έπαψε να υπάρχει η δύναμη εκείνη που θα απέτρεπε την προδοσία.

Υπό αυτούς και μόνο τους όρους, αφέθηκε το πράγμα να κυλήσει εδώ που κύλισε. Γι’ αυτό άφησαν να βγει αυτή η κυβέρνηση.

Ποια είναι η λύση; Να ετοιμαστούμε, ώστε την επόμενη φορά, να έχουμε συνείδηση του τι κρίνεται. Αυτό γίνεται από όταν το αποφασίσουμε, εάν το αποφασίσουμε.

Γιατί μέχρι να το πάρουμε απόφαση, χάσαμε τρία χρόνια.

Φιλικά, η Αλεπού

(Αγαπητή Αλεπού, εγώ δεν αισθάνομαι προδομένος. Ούτε δικαιωμένος. Για να αισθανθώ προδομένος, θα έπρεπε πρώτα να τους έχω πιστέψει και να τους έχω ψηφίσει. Θα μου ήταν αδύνατον να εμπιστευτώ την τύχη μου στους Δραγασάκηδες, τους Παπαδημούληδες και, κυρίως, σε όλους αυτούς τους πασόκους που κατέκλυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2013, έγραφα “Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα ηττηθούν. Αλλά, στη χώρα της απάτης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να αποδείξει πως δεν είναι μια ακόμα πολιτική απάτη. Και για την ώρα, δεν τα πάει και πολύ καλά. Ίσως, επειδή έχει πολύ ΠΑΣΟΚ μέσα του. Δηλαδή, την απόλυτη πολιτική απάτη.”. Όπως βλέπετε, την έβλεπα την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν γίνει κυβέρνηση. Βέβαια, δεν τους είχα και για εντελώς καθάρματα· δεν περίμενα πως θα έκαναν δημοψήφισμα και μια εβδομάδα μετά θα έκαναν συμφωνία σε αυτό που οι πολίτες είπαν Όχι στο δημοψήφισμα. Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Συμφωνώ απόλυτα πως είναι θέμα συνείδησης -το έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε- και δεν πιστεύω πως η μάχη θα κριθεί στο θέμα του νομίσματος, αν και το ευρώ δεν είναι μόνο ένα νόμισμα αλλά το απόλυτο όπλο ενός ολοκληρωτικού συστήματος. Θεωρώ τεράστια ήττα το γεγονός ότι οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση το 2012 τα δυο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και το ξεπούλημα -αυτό κι αν το έχω γράψει άπειρες φορές- αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τα μυαλά των ανθρώπων. Τα μυαλά των ανθρώπων θα τα αλλάξει μόνο η ανάγκη. Ανάγκη και συνείδηση πάνε παρέα. Θεωρώ πως οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι και πιστεύω πως οι Έλληνες -αυτή τη φορά- θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι αισιόδοξος. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.