Συμβιβαζόμαστε

Γεια σου Πιτσιρίκο,
πιάνω ένα θέμα σχετικό με αυτό που έγραψε η Μαρία στο Πρωθυπουργός παντός καιρού και σκεφτόμουν και εγώ: “Τους μαύρους οιωνούς και τα ύποπτα σημάδια είναι αλήθεια ότι τα βλέπαμε εδώ και καιρό αλλά μάλλον εθελοτυφλούσαμε.”.

Δεν νομίζω πως εθελοτυφλούσαμε ή εθελοτυφλούμε αλλά ότι συμβιβαζόμαστε.

Δηλαδή, βλέπαμε στο Σύριζα κάτι περίεργους τύπους να μιλάνε εκ μέρους του και λέμε άντε ας το καταπιούμε μπας και φύγουν τα μνημόνια.

Βλέπουμε το Φεβρουάριο συμφωνία-γέφυρα και πάλι λέμε άντε κάτι ξέρουν.

Βλέπουμε Πάκη και δαγκωνόμαστε λίγο, αλλά πάλι συμβιβαζόμαστε, ερμηνεύοντας την ως έξυπνη πολιτική κίνηση (;!).

Βλέπουμε υπουργούς (βλ. Σταθάκη) να αναμένουν με αγωνία, από εβδομάδα σε εβδομάδα, το μνημόνιο, και πάλι λέμε άσε αυτοί διαπραγματεύονται σκληρά.

Ακούμε για έντιμη συμφωνία και λέμε τουλάχιστον θα ελαφρύνουν το χρέος και λέμε, λέμε και συμβιβαζόμαστε, συμβιβαζόμαστε και τσακ, ταρατασούμ ταρατατσούμ να το, το 3ο μνημόνιο.

Έτσι μάλλον δεν γίνεται να συμβιβαζόμαστε. Αν κάτι μας φαίνεται ή ακούγεται στραβό, περίεργο, ανασούμπαλο, τότε μάλλον και είναι.

Να είσαι καλά

Παναγιώτης

Υ.Γ. Να είμαι ειλικρινής, και ο Βαρουφάκης συμβιβασμός μου φαίνεται αλλά …συμβιβαζόμαστε.

(Αγαπητέ Παναγιώτη, με τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμβιβάστηκαν ή να εθελοτυφλούσαν οι πολίτες αλλά με την αμείλικτη πραγματικότητα του Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσουν να συμβιβαστούν. Είναι θέμα επιβίωσης, όχι συμβιβασμού. Οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν σύντομα τι συμφωνία έκανε η Πρώτη Φορά Αριστερά. Το αστείο είναι πως όποιος τολμούσε να πει πως ο Τσίπρας και παρεούλα του μας πάνε σε Μνημόνιο, κατηγορούταν με λύσσα ως μνημονιακός και συστημικός από τους επαναστάτες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που -τάχα μου- διαφωνούν σήμερα, είχαν βγάλει τον σκασμό μέχρι ο Τσίπρας να συμφωνήσει σε Μνημόνιο. Οπότε, δεν πείθουν ιδιαίτερα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.