Το Μνημόνιο του Δεκαπενταύγουστου

tsipras15Στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο με τα μνημονιακά μέτρα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τα περάσει τώρα που οι Έλληνες παίζουν με τα κουβαδάκια τους στις παραλίες και ζαχαρώνουν καλλίπυγες κορασίδες, οι οποίες, αν ψηφιστεί το Μνημόνιο, θα ξεκινήσουν τις βίζιτες για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει την Βουλή όποτε θέλει, αν και είναι αυτός που κατηγορούσε με λύσσα τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά πως δεν τηρούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας αλλά άλλαξε τη σειρά των λέξεων του Συντάγματος, οπότε άλλαξε και το νόημα.

Μετά την ψήφιση των μνημονιακών μέτρων, ο Αλέξης Τσίπρας και τα λαμόγια που έχει μαζέψει γύρω του σκοπεύουν να προκηρύξουν εκλογές, με στόχο να διατηρηθούν στην εξουσία, η οποία είναι γλυκιά η καριόλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως, αν οι εκλογές γίνουν τον επόμενο μήνα, θα αιφνιδιάσει και θα μπορέσει να μείνει στην κυβέρνηση, αφού οι Έλληνες δεν θα έχουν αντιληφθεί ακόμα πως με τα νέα μνημονιακά μέτρα θα δουν του κώλου τους την τρύπα.

Βέβαια, υπάρχει ένα 62% Όχι στο δημοψήφισμα, οπότε δεν αποκλείεται στις εκλογές να γίνει του μουνιού το πανηγύρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει πως Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπανδρέου κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι -και έχει την εντύπωση πως αυτό θα ισχύσει και για τον ίδιο- αλλά κάποιος θα πρέπει να του πει πως στην Ιστορία υπάρχει πάντα και ο μαλάκας που μένει με τον μουτζούρη στα χέρια.

Κατά τα άλλα, οι Έλληνες επιδεικνύουν σπάνια σοφία και κάνουν υπομονετικά τα μπάνια τους -ξέροντας πως αυτοί θα έχουν την τελευταία λέξη-, ενώ στις παραλίες πέφτουν βροχή τα στοιχήματα για το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα τρολάρει και σήμερα τη συνεδρίαση της Βουλής, φορώντας παρεό με αστακοσαγιονάρες.

(Προσέξτε πόσο συχνά κοιτάει ψηλά ο Αλέξης Τσίπρας. Κάτι ψάχνει στον ουρανό. Το ελικόπτερο, Αλέξη;)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.