Τσίπρας ο Λεοντόκαρδος

TIGERΑγαπητέ Πιτσιρίκο, διαβάζω και τραβάω τα παπάρια μου για να κάνω μπράτσα. Έχουμε και λέμε:

Πιέρ Ροζανβαλόν (Λιμπερασιόν, Γαλλία): Τσίπρας, αγωνιζόταν στις διαπραγματεύσεις σαν λιοντάρι.

Πάμπλο Ιγκλέσιας (Ποδέμος, Ισπανία): Τσίπρας, οι Έλληνες βλέπουν σε αυτόν ένα λιοντάρι.

Εγώ (Σουηδία): Θα ήθελα να δω πώς στο διάολο είναι τα γαμημένα τα λιοντάρια στην Ισπανία και στην Γαλλία, γιατί, αν είναι σαν τον Τσίπρα, παίζει χοντρό πρόβλημα.

Χοντρό μου φαίνεται επίσης και το πρόβλημα των Γάλλων που ενημερώνονται από τέτοιες κωλοφυλλάδες και των Ισπανών που ελπίζουν ότι πιάσανε τον παπά από τα αρχίδια με τους Ποδέμος.

Η ευρωπαϊκή αριστερά καλό θα ήταν να μας κάνει την χάρη και να κάνει ομαδικά χαρακίρι, όπως η “ομάδα αυτοκτονίας” στο Life of Brian των Monty Python, κάτω από τον σταυρό στον οποίο είναι σταυρωμένος ο μαλάκας ο πολίτης που ήλπιζε πως θα σωθεί από αυτούς. Και εμείς θα τραγουδάμε “Always look on the bright side of life”.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από την ήδη φθινοπωρινή Σκανδιναβία

Βασίλης

Υ.Γ. Φτάνει με τους λεονταρισμούς. Για αυτό σου επισυνάπτω και την φωτογραφία μιας τίγρης Σιβηρίας που είχαμε την τύχη να δούμε την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα φυσικό πάρκο. Έχει βγάλει και τη γλώσσα κοροϊδευτικά στα ντεμέκ λιοντάρια.

(Αγαπητέ Βασίλη, δεν έχει λιοντάρια στην Γαλλία και την Ισπανία. Τα τελευταία νέα που έχω από τα λιοντάρια είναι πως τα σκοτώνουν Αμερικανοί οδοντίατροι σε σαφάρι στην Αφρική, και στη συνέχεια τους κόβουν το κεφάλι και τους βγάζουν το δέρμα. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos έχει την αφέλεια να πιστεύει πως αυτό που χρειάζεται η Ισπανία και η Ευρώπη είναι η σοσιαλδημοκρατία. Την θεωρεί μάλιστα επαναστατική. Το πόσο επαναστατική είναι το είδαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φιλελεύθεροι χωρίς γραβάτες. Γατάκια. Ο Τσίπρας υπέκυψε στον εκβιασμό και είναι περήφανος. Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να δηλώνει περήφανος που υπέκυψε σε εκβιασμό. Και να ζητάει μάλιστα να τον ξαναψηφίσουν, για να διαπραγματευτεί το χρέος. Πώς θα το διαπραγματευτεί; Όπως διαπραγματεύτηκε και το Μνημόνιο; Βασίλη, πολύ χλιαρά αυτά τα σημερινά αγόρια της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ούτε για τροφή για τα λιοντάρια δεν κάνουν. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.