Η υγιής αντίδραση των πολιτών στην ψήφιση του νέου Μνημονίου

panigiriΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε το τρίτο Μνημόνιο τον Δεκαπενταύγουστο μέσα στα άγρια χαράματα. Δηλαδή, σαν τους κλέφτες.

Τώρα, πάλι σαν τους κλέφτες, σχεδιάζουν εκλογές, ώστε οι πολίτες να ψηφίσουν πριν νιώσουν στο πετσί τους τα νέα μνημονιακά μέτρα.

Αν η κυβέρνηση έχει την εντύπωση πως οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με το νέο Μνημόνιο -και πως στην ικανοποίησή τους οφείλεται το γεγονός πως υπήρχαν ελάχιστοι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή- την περιμένει μια πολύ μεγάλη έκπληξη.

Οι πολίτες θεωρούν αυτή την κυβέρνηση τελειωμένη.

Μπορεί ο Τσίπρας με τον Παππά, τον Βούτση, τον Σταθάκη, τον Τσακαλώτο και τον Φίλη να την έχουν δει κυβέρνηση με πυγμή αλλά οι πολίτες τους θεωρούν ήδη παρελθόν.

Όπως θεωρούν παρελθόν τα αντίστοιχα λαμόγια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής δεν ήταν στη Βουλή -όπου η Πρώτη Φορά Αριστερά ψήφισε το νέο Μνημόνιο- αλλά εκεί που ήταν οι πολίτες.

Η Βουλή απέδειξε περίτρανα πως δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Το να υπογράφεις τις εντολές του Σόιμπλε δεν χρειάζεται Βουλή, και μόνο ο δουλοπρεπής Τσακαλώτος ενθουσιάζεται με κάτι τέτοια.

Βουλή και κυβέρνηση που αγνοούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, είναι ένα κωλοχανείο.

Οι πολίτες επέλεξαν τους φίλους τους, τις διακοπές τους, τις θάλασσες και το πανηγύρι της ζωής που εκφράζει πιο πολύ από κάθε άλλο μήνα στην Ελλάδα ο μαγικός Αύγουστος.

Οι βουλευτές ψήφισαν Μνημόνιο.

Οι πολίτες ψήφισαν ζωή.

Το Μνημόνιο πέρασε από τη Βουλή αλλά δεν θα περάσει από τις ζωές μας.

Συνεδριάσαμε στα πανηγύρια του Αυγούστου και το αποφασίσαμε.

Με χορούς κυκλωτικούς.

Αποφασίσατε χωρίς εμάς, συνεχίζουμε χωρίς εσάς.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.