Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα

Tsipras LafazanisΣαν βόμβα έσκασε η είδηση πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τις μνημονιακές δυνάμεις ότι έχουν κάνει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής κουρελόχαρτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ακόμα πως προσχωρεί στη Λαϊκή Ενότητα, επειδή θέλει να καταργήσει το Μνημόνιο Τσίπρα με ένα άρθρο και ένα νόμο, αν και θα προτιμούσε να το σκίσει, γιατί δικό του είναι το Μνημόνιο και ό,τι θέλει το κάνει.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η Λαϊκή Ενότητα είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διαλύσει τους ολιγάρχες και να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα, οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αντικαταστάτης του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος.

Η προσχώρηση του Αλέξη Τσίπρα στη Λαϊκή Ενότητα αιφνιδίασε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφύγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, αλλά τα δυο κόμματα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα συνεργαστούν στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές, για να συντρίψουν τα Μνημόνια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.