Ανισορροπία

vastaΦίλε Πιτσιρίκο,
Τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκε μια ανισορροπία στην εσωτερική δυναμική του συστήματος της εξάρτησης και της υποταγής.

Χωρίς να μπορεί κάποιος να πει ότι η ανισορροπία αυτή ήταν απρόβλεπτη, εν τούτοις δεν ήταν αναμενόμενη από τους κρατούντες, υπερέβαλε τους σχεδιασμούς τους και τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε ξεδιάντροπες κινήσεις πανικού.

Μιλάω, φυσικά, για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες κι ας φαίνονται πια χρόνια.

Μετά την αρχική κρυάδα που πήραν οι κρατούντες, οργανώθηκαν ταχύτατα και προχώρησαν σε αναδιάταξη των δυνάμεων τους πάνω στην πολιτική σκακιέρα.

Μετακίνησαν το πιόνι που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ προς τα δεξιά και το άλλο που λέγεται ΝΔ λιγάκι προς τα αριστερά.

Ενίσχυσαν το κέντρο τους, κάνοντας το περισσότερο πολύχρωμο και κατά την γνώμη τους περισσότερο ελκυστικό για τους «νοικοκυραίους».

Έφτιαξαν επίσης και κι έναν καινούργιο ΣΥΡΙΖΑ, ανάχωμα προς τα αριστερά, την «Λαϊκή Ενότητα».

Η ΛΑ.Ε φυσικά προϋπήρχε ως κόμμα μέσα στο κόμμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά είχε την οργανωτική δομή, προκειμένου να βγει στην επιφάνεια ως ένα ανεξάρτητα πολιτικό κόμμα πολύ καιρό νωρίτερα.

Επίσης, εκ των έσω, γνώριζαν την πολιτική «μεταστροφή» του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του 2012, προτιμούσαν όμως, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, να εκφράζουν την «κάθετη» διαφωνία τους εντός των οργάνων του κόμματος και όχι στην κοινωνία.

Αφού λοιπόν κατάπιαν τους 7 μήνες διακυβέρνησης –κρατικής μισθοδοσίας– χωρίς ουσιαστικά «αριστερή πολιτική» στα ζητήματα της καθημερινότητας και χωρίς την προώθηση σοβαρών μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική-φιλολαϊκή κατεύθυνση, έφτασαν ενώπιον των ευθυνών τους μετά την απόφαση του Τσίπρα να υπογράψει το νέο μνημόνιο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το ΟΧΙ του λαού.

Η ηγεσία της ΛΑ.Ε είπε «όχι» και «παρών» στα προαπαιτούμενα και στο τρίτο μνημόνιο, ενισχύοντας παράλληλα τα «άλλοθι» του τέως πρωθυπουργού.

Οι της ΛΑ.Ε μίλησαν για εκβιαζόμενο πρωθυπουργό, για πραξικόπημα από τις Βρυξέλλες, για στήριξη της κυβέρνησης της αριστεράς και καταψήφιση των μνημονίων κάνοντας σαφές ότι, αν έμπαινε ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης, εκείνοι θα έλεγαν «ναι».

Στην πραγματικότητα, έφυγαν όταν ο Τσίπρας τους έδιωξε, προκηρύσσοντας τις εκλογές πριν το συνέδριο, και λέγοντας τους ξεκάθαρα ότι δεν θα είχαν καμία θέση στις λίστες του κόμματος.

Κι αφού έφυγαν ανακοίνωσαν ότι στόχος τους είναι να εκφράσουν πολιτικά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Γι’ αυτόν τον λόγο αυτοαναγορεύτηκαν σε «παράταξη» του ΟΧΙ, ξαναπαρουσιάσανε το προ της 25 Γενάρη πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με μερικές καινούργιες αοριστίες σχετικά με την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ έτσι ώστε να χωρέσουν μέσα όσο το δυνατό περισσότεροι και κάλεσαν όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς να συνεργαστούν μαζί τους υιοθετώντας το πρόγραμμα τους!!! (κολλάνε μια χαρά τα τρία θαυμαστικά)

Εκτός από τους αριστερούς αριβίστες της πολιτικής που προσήλθαν προσδοκώντας σε μελλοντικά οφέλη, είδαν φως και δυστυχώς μπήκαν κάποια κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τώρα, Τσιπραίοι και Λαφαζάνηδες εκβιάζουν ξανά τον κόσμο της Αριστεράς είτε «για να μην έρθει ξανά η ΝΔ», είτε γιατί έχει τάχα μου «τεράστια σημασία η τρίτη θέση στην Βουλή».

Ο κοινός τους στόχος είναι η διόρθωση της «ανισορροπίας» που προέκυψε από το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου. Ας μην τους το επιτρέψουμε.

Όσοι αριστεροί πιστεύουν ότι δεν αξίζει κανένα κόμμα αυτή την στιγμή, ας προτιμήσουν την αποχή.

Οι υπόλοιποι ας ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν μπορεί ο κόσμος που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα να εκπροσωπηθεί ξανά από εκείνους που τον προδώσανε ή επιτρέψανε να συμβεί η προδοσία.

Γνώριζαν και δεν κατήγγειλαν.

Βάλανε πλάτη και δεν έχουν ούτε το θάρρος της συγνώμης και της αυτοκριτικής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Βουλή ή συνειδητή αποχή. Προσοχή στην λακκούβα!

Φιλιά

Ηλίας

Υ.Γ. Ένας καινούργιος πολιτικός φορέας της Αριστεράς και της συμμετοχής δεν θα έρθει ως αποτέλεσμα της οργής. Η συνειδητοποίηση της ανάγκης θα είναι η αρχή.

(Αγαπητέ Ηλία, περιμένω την 21η Σεπτεμβρίου. Μαζεύω δυνάμεις για την επόμενη ημέρα. Γιατί τότε θα παιχτούν όλα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.