Ελληνικά μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα

obama tsiprasΤον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε στα ελληνικά στον Αλέξη Τσίπρα, στην διάρκεια γεύματος στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους παρόντες, ο Μπαράκ Ομπάμα πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα που έψαχνε την τουαλέτα και του είπε “Δεύτερη πόρτα δεξιά”.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάλαβε πως ο Μπαράκ Ομπάμα του μιλούσε ελληνικά και προσπαθούσε να καταλάβει τι σημαίνει στα αγγλικά “defteri porta dexia”, αφού αυτός ξέρει μόνο από proti fora aristera.

Βλέποντας την έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα, ο Μπαράκ Ομπάμα του είπε “Σου μιλάω στα ελληνικά γιατί είδα χτες τη συνομιλία σου με τον Μπιλ Κλίντον και διαπίστωσα πως μιλάς αγγλικά χειρότερα κι από μαύρο ράπερ που είναι στην φυλακή από εφτά ετών. Καλά, ούτε ελληνικά δεν μιλάς;”.

“Κύριε Πρόεδρε, μιλάω ελληνικά” είπε χαμογελώντας πάντα ο Αλέξης Τσίπρας στον Μπαράκ Ομπάμα.

“Μαγκάκο, έκανες καλή δουλειά, τα έκανες όλα όπως στα είπαμε, και τα χάπατα σε ψήφισαν ξανά” είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Αλέξη Τσίπρα.

Πριν προλάβει να μιλήσει ο εμβρόντητος Αλέξης Τσίπρας, ο Μπαράκ Ομπάμα του είπε γελώντας “Πάντως, είσαι τρομερός ψεύτης. Θα τα πούμε και μετά στην δεξίωση, αν κι εγώ δεν πιστεύω λέξη από όσα λες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις που πρόλαβε να ευχαριστήσει τον Μπαράκ Ομπάμα για τα καλά του λόγια, ενώ τράβηξε και μια selfie μαζί του, για να την δείξει στον γιό του, τον Ερνέστο Ομπάμα Γκεβάρα.

(Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον ανταποκριτή του μπλογκ στην Νέα Υόρκη, Αποστόλη Ιγνατίου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.