Επιτέλους πλούσιοι

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Αρχικά, να σου πω ότι το “Θα ήταν ωραίο να φτιάξουμε ένα δικό μας κράτος μέσα στο κράτος, για να τους πάρουμε την χώρα.” ακούγεται εξαιρετικό, όμως θυμίζει το Λάθε Βιώσας και παρ’ όλο που συμφωνώ -ο άνθρωπος είχε ένα υπέροχο φιλοσοφικό σύστημα-, θα σε κατηγορήσουν για Επικούρειο.

Όμως, για άλλο σου γράφω. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος. Είμαστε πλούσιοι!

Βάσει του νέου νομοσχεδίου, εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ ετησίως -κοινώς γνωστά ως 1500 -1600 το μήνα- θα φορολογηθούν βαρύτερα, διότι, με βάση τον νέο νόμο, θα θεωρείται κανείς πλούσιος.

Επίσης, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα το οποίο όμως είναι αδιάφορο γιατί οι πλούσιοι σαν εμάς δεν τα λογαριάζουν τέτοια…

Στο θέμα μας, όμως.

Το όνειρο του μικροαστισμού γίνεται πραγματικότητα.

Με σκληρή δουλειά 30 χρόνια για να φτάσεις τα 20 και 25 χιλιάρικα το χρόνο επιτέλους θα είσαι πλούσιος.

Ήδη,, οι μικροαστοί οργανώνουν τις διακοπές τους φαντάζομαι στο Μόντε Κάρλο και στα Μπόρα-Μπόρα.

Θα αναβαθμιστούν και τα οχήματα εκεί έξω γιατί είχαμε βαρεθεί όλο κουβάδες 10ετιας, να ανοίξει λίγο το μάτι μας, βρε αδελφέ.

Βέβαια, ως πρώην μικροαστοί από εντιμότητα αλλά και ευγνωμοσύνη στον Τσίπρα, δεν θα φτιάξουν off-shore με βαθμιδωτές θυγατρικές από την Ολλανδία έως το Belize, για να μπορούν να φοροδιαφεύγουν ως κανονικοί και παραδοσιακοί κεφαλαιοκράτες.

Θα πληρώνουν κανονικότατα όλους τους φόρους τους!

Οπότε θα σωθούν και τα ταμεία.

Είμαι αισιόδοξος, η Ελλάδα αλλάζει, ή κοιτάζει την μεσαία της τάξη να διαλύεται και να βουλιάζει στο βούρκο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε οι μεγαλοαστοί να νιώσουν επιτέλους ασφάλεια από πιθανές κοινωνικές αλλαγές προωθούμενες από την μεσαία τάξη -που θέλει να γίνει αστική- και τους εξαθλιωμένους που θέλουν ψωμί.

Όχι τίποτα άλλο αλλά και ο Μπρεχτ το έλεγε ότι, αν δεν ξέρεις αν θα φας αύριο και είσαι μέχρι το λαιμό στο βούρκο, δεν γίνεται δουλειά· αλλά τι ξέρει και αυτός και η Ιωάννα των σφαγείων του;

Ευρώπη λοιπόν, χιλιάδες πλούσιοι Έλληνες, εθνική περηφάνια και ευρώ.

Χαίρομαι τα μέγιστα. Ίσως τώρα οι νέες επενδύσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάπτυξη να είναι και ελληνικές.

Σταύρος

Υ.Γ.1 Πιτσιρίκο, αν και συ καταφέρεις να ανήκεις σε αυτή τη νέα ομάδα πλουσίων συστήνω να αγοράσεις δικό σου κανάλι -αν δεν φτάνουν, πες στον κ. Χατζηστεφάνου να βάλετε ρεφενέ- και να προσλάβεις τον Μπάμπη ή τη Σία καλύτερα, να διαβάζουν τα άρθρα σου live να μην παιδεύεσαι κιόλας.
Υ.Γ.2 Βλέπω να καταρρέουν τάχιστα, και, πριν φτάσουμε καλοκαίρι του 2016, εκλογές. Το κακό είναι ότι θα έχουν ψηφίσει τα πάντα κι ας φαίνονται τόσο βάρβαρα, άδικα και ανεφάρμοστα.

(Αγαπητέ φίλε, είμαι επικούρειος. Προσπαθώ τουλάχιστον. Έχω κάνει το “Λάθε βιώσας” τσίχλα στο μυαλό μου. Πλούσιος δεν είμαι, αν και, ως επικούρειος, αισθάνομαι ζάπλουτος. Θα ήθελα να είμαι και κανονικά πλούσιος, για να περνάω τον χειμώνα στις Κανάριους Νήσους. Πολύ ωραία τα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πρώτη Φορά Αριστερά. Πέρασαν το νέο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που δεν μπορούσαν να περάσουν οι …δεξιοί. Άλλωστε, για αυτό έγιναν κυβέρνηση: για να περάσουν αυτά που δεν μπορούσαν να περάσουν οι άλλοι. Έχουν ήδη καταρρεύσει αλλά θα κρατηθούν στην κυβέρνηση, κάνοντας συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και μετά με την Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι το σχέδιο. Ας είναι καλά τα κορόιδα που τους ψήφισαν. Και ήδη ακούω τις φωνές τους. Ας πρόσεχαν. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.