Καλό φθινόπωρο

Φίλε μου Πιτσιρίκο,
Η Καλή Άνοιξή σου, του Μάρτη του 2014 έχει sequel. Θα μπορούσαμε να το πούμε “μα πού είναι ο γαμημένος πάτος”· προς το παρόν ας το πούμε, “Καλό Φθινόπωρο”.

Παραφράζω:

Αλήθεια, πείτε μου, με το χέρι στην καρδιά, αν το Φθινόπωρο του 2010 κάποιος σας έλεγε πως πέντε χρόνια μετά στην κυβέρνηση της χώρας θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει κάνει δημοψήφισμα, θα έχουμε ψηφίσει όχι στα νέα μέτρα αλλά αυτός θα έχει φέρει 3ο μνημόνιο-τέρας, θα το έχει ψηφίσει βράδυ και θα ξανακάνει εκλογές για να το εφαρμόσει, κανείς δεν θα έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη ως υπεύθυνος για την χρεοκοπία, η χώρα θα χρωστάει πια τον κώλο της αλλά η Νέα Δημοκρατία θα έχει γίνει μνημονιακό-ρεαλιστικό πια κόμμα, με πρόεδρο έναν τύπο που δεν έχει εκλεγεί από κανέναν και θα θέλει να τον κάνει πρωθυπουργό για να σώσει τη χώρα από αυτούς που ψήφισαν μαζί -και νύχτα- τα νέα μέτρα, το μνημόνιο και ό,τι σκατά τους στείλανε· το ΠΑΣΟΚ δε θα υπάρχει πια, θα έχουν ξεθάψει τον Λεβέντη της φοιτητικής τηλεοπτικής φάρσας να τους κάνει μερεμετάκι γιατί ο Γιωργάκης βαριέται να κάνει κι αυτό πια, η Χρυσή Αυγή θα χτυπάει κόκκινα, ο Λαφαζάνης θα έχει κάνει κόμμα που θυμίζει ΔΗΜΑΡ πριν γίνει “ρεαλιστικό” κόμμα, το σουρεαλιστικό ανέκδοτο ΠΟΤΑΜΙ θα υπάρχει ήδη ένα χρόνο και τώρα θα το υποστηρίζουν και οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες ολιγάρχες θα έχουν διατηρήσει τα προνόμιά τους και θα έχουν αυξήσει τα κέρδη τους, θα έχουμε capital controls γιατί τόσα μας χρειάζονται από τα χρήματά μας, η ανεργία θα είναι στο διάολο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας θα είναι εξαθλιωμένο, οι νέοι θα μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό, οι αυτοκτονίες θα έχουν σπάσει ρεκόρ και, μετά από όλα αυτά, ο Βενιζέλος θα εξακολουθεί να κάνει κουμάντο στη χώρα, θα τον πιστεύατε αυτόν που θα σας τα έλεγε όλα αυτά;

Όχι ε;

Καλό Φθινόπωρο και καλό Χειμώνα.

Τα λέμε στο Σύνταγμα.

Διαμαντής Καραναστάσης

(Αγαπητέ Διαμαντή, το είχα ξεχάσει αυτό το κείμενο. Διαμαντή, αυτό δεν είναι χώρα· είναι η Ωραία Κοιμωμένη. Για να δούμε, στα εκατό χρόνια θα ξυπνήσει; Καλά, εμείς δεν θα το δούμε. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.