Μικροί παραγωγοί

Γεια σου Πιτσιρίκο μου (μας),
Πολύ ωραία όλα τα σχετικά με την συζήτηση για την παραγωγή στην χώρα μας.
Το θεωρώ και εγώ πολύ σημαντικό και ήδη έχω ανακαλύψει κάτι που πιθανόν εσύ και πολλοί άλλοι δεν ξέρουνε, και μόνο γι’ αυτό θα γράψω.

Ανακάλυψα το e-bloko (http://www.ebloko.gr/) και είμαι πελάτης του περίπου εδώ και ένα χρόνο. Δεν γνωρίζω κανέναν εκεί, δεν κάνω σκόπιμα κάποια διαφήμιση.

Το έχει δημιουργήσει αυτός που έχει την Γενική Ταχυδρομική και, αν επισκεφθείς το site που αναφέρω, θα δεις ότι διακινεί προϊόντα από μικρούς παραγωγούς και τα προβάλλει στο site του ebloko, μάλιστα ανά περιοχή ή ανά παραγωγό!

Αν κάποιος ξέρει τι θέλει να πάρει, τα παραγγέλνει και του έρχονται και δωρεάν αν είναι πάνω από 20,00€ και όχι πολύ βαριά.

Επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι τιμές είναι τιμές χονδρικής και τα περισσότερα είδη που ξέρω είναι πολύ καλύτερα από κάποια συνηθισμένα που κυκλοφορούν στα κοινά super market.

Έχει ένα μικρό σημείο πώλησης στην Ευριπίδου και έναν μεγάλο χώρο στο ποτάμι, κοντά στην λαχαναγορά, λίγο πιο πριν, στον παράδρομο.

Δεν ξέρω αν παίζονται παιχνίδια ισχύος και εκμετάλλευσης με τους παραγωγούς, όπως γίνεται αθρόα με τα άλλα super markets.

Αν όμως κρίνω από την επιλογή των υπαλλήλων που είναι ενδιαφέρουσες φάτσες και από το πόσο ανθρώπινα και ήρεμα κινούνται στους χώρους εργασίας οι υπάλληλοι στο ebloko -μάλλον και στην Γενική Ταχυδρομική-, τότε φαίνεται να είναι νησίδα ανθρωπιάς και πιθανόν αυτό να φτάνει και έως τους προμηθευτές .

Μπορεί να μιμηθεί κάποιος αυτή την προσπάθεια, ίσως να αξίζει και να την ενισχύσει.

Φιλούθκια,

Θανάσης

(Αγαπητέ Θανάση, εγώ δεσμεύτηκα πως θα προβάλω -όσο μπορώ- όποιον και ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή στη χώρα μας. Σε ευχαριστώ. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.