Πρώτη φορά τόσο γέλιο

Jo DiΜε πανηγυρικό τρόπο ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ, η οποία είναι η πρώτη κυβέρνηση που εκλέγεται αφού ψήφισε το Μνημόνιο, μια και οι Έλληνες αποφάσισαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής να νομιμοποιήσουν τα Μνημόνια.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα νικήσει και στις επόμενες εκλογές, αφού, προεκλογικά, η κυβέρνηση θα ψηφίσει το τέταρτο Μνημόνιο, ώστε να πείσει τους πολίτες να την ψηφίσουν ξανά και να έχουν ελπίδα και για πέμπτο Μνημόνιο.

Οι επιλογές κάποιων προσώπων στα υπουργεία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αφού οι Έλληνες κατάπιαν και ψήφισαν το Μνημόνιο αμάσητο αλλά τώρα κάνουν τους δύσκολους, τους εκλεκτικούς και τους δημοκράτες επειδή έγινε υφυπουργός ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος είναι ένα φασισταριό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι πολίτες θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν πως ο φασισμός γεννήθηκε στην Ευρώπη και η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να έχει και μερικούς φασίστες -εκτός από πασόκους και ξεπουλημένους αριστερούς-, ώστε να πείσει την Ευρώπη πως έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τιμάει τον φασισμό.

Δεν μπορεί να έχει μόνο απατεώνες σαν τον Τσίπρα η κυβέρνηση· πρέπει να έχει και φασίστες σαν τον Δημήτρη Καμμένο. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας.

Άλλωστε, δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Διακοσμητικοί είναι. Η διακόσμηση γύρω από το Μνημόνιο.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η υπουργοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη επειδή είναι ΠΑΣΟΚ, λες και οι υπόλοιποι δεν είναι.

Όταν ψήφιζε τα Μνημόνια η Τζάκρη -τα έχει ψηφίσει και τα τρία γιατί κάνει συλλογή-, τα γατάκια οι Συριζαίοι έλεγαν πως θα τασ σκίσουν, αλλά τελικά το ψήφισαν το Μνημόνιο, οπότε δικαιώθηκε η Τζάκρη και πρέπει να την κάνουν πρωθυπουργό, γιατί βλέπει πολύ μπροστά.

Θλίψη προκαλεί η παρουσία στην κυβέρνηση κάποιων ανθρώπων με ιστορία, όπως ο Θοδωρής Δρίτσας, αλλά μπορεί να είχα κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μου και να ήταν πάντα τέτοιος ο Δρίτσας. Άλλωστε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και την αυτογελοιοποίησή του.

Η κυβέρνηση του προτεκτοράτου αναμένεται να χαρίσει πολύ γέλιο στους πολίτες, αφού οι υπουργοί θα κάνουν τους σκληρούς και τους αποφασιστικούς αλλά, ουσιαστικά, θα εκτελούν εντολές της Μέρκελ, των αγορών και των ολιγαρχών, σαν κότες.

Καλή επιτυχία απατεώνες!

Να τους χαίρεστε χάπατα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.