Στην υπηρεσία των ιδιωτικών καναλιών, η υπηρεσιακή κυβέρνηση πνίγει τη δημοκρατία!

antarsyaΑκόμα και σε αυτή την ανάπηρη δημοκρατία, ως τώρα τηρούνταν στοιχειωδώς τουλάχιστον κάποια προσχήματα. Και το να ακουστεί στα ΜΜΕ ισότιμα η φωνή όλων των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές, δεν είναι πρόσχημα, είναι το ελάχιστο δημοκρατικό μέτρο, που το διασφάλιζαν το εκάστοτε Υπουργείο Εσωτερικών και Τύπου, με απόφαση που μοίραζε τον τηλεοπτικό χρόνο σε όλους και ανάγκαζε και τα ιδιωτικά κανάλια να “σπαταλήσουν” λίγο από τον πολύτιμο τηλεοπτικό τους χρόνο (από αυτόν που χρειάζονται για να παρουσιάζουν τις απόψεις των μιντιαρχών και του συστήματος ή να πουλάνε φτηνό λάιφστάιλ) προκειμένου να προβάλλουν τα πολιτικά μηνύματα και τις θέσεις όλων των κομμάτων.

Προφανώς. ποτέ δεν μοιραζόταν ο χρόνος ισότιμα, προφανώς ποτέ τα μέσα που διαθέτουν τα κόμματα με αφανείς πηγές χρηματοδότησης, που πληρώνουν διαφημιστικές καμπάνιες εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορούσαν να τα συναγωνιστούν οι συνδυασμοί που βασίζονται μόνο στις εισφορές των μελών τους, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΕΕΚ.

Όμως, έστω τα με μεράκι και χωρίς επαγγελματισμό σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ μπορούσαν να παιχτούν.

Σε αυτές τις εκλογές, δεν ισχύει ούτε και αυτό!

Με ευθύνη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, και κυρίως του κ. Μανιτάκη και του κ. Μορώνη, μέχρι στιγμής έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που αφορά την προβολή ΜΟΝΟ των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κρύβονται πίσω από ένα δήθεν νομικό θέμα (την ανακήρυξη συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο) για να μη βγάλουν την Υπουργική Απόφαση που μοιράζει το χρόνο των μη κοινοβουλευτικών κομμάτων πριν από τις αρχές της επόμενης βδομάδας!

Ενώ λοιπόν η προεκλογική περίοδος τυπικά ήταν 3 εβδομάδες, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ούτε τις θέσεις ούτε τα σποτ της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτων αγωνιστών-τριών της αριστεράς, με τη «δικαιολογία» ότι δεν έχει βγει ακόμη η σχετική Απόφαση (λες και δεν τους αναγκάζει το ίδιο το Σύνταγμα!).

Και βέβαια, όταν θα βγει η Υπουργική Απόφαση μερικές μέρες πριν τις εκλογές, η δικαιολογία τους θα είναι ότι “τώρα είναι αργά, έχουμε κλείσει τα πάνελ”.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των ιδιωτικών καναλιών που δεν θέλουν να “λερώνουν” τα πάνελ τους, και βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που σχεδόν μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης, και ιδίως των αρμόδιων Υπουργών Τύπου και Εσωτερικών.

Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την σκόπιμη κωλυσιεργία και να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα, ζητώντας να βγει άμεσα η Απόφαση.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι σαφές ότι κανείς τους δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για την επίφαση δημοκρατίας!

Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να διαμαρτυρηθεί για το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ και οι ανένταχτοι αγωνιστές-τριες της αριστεράς, στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις και με το δυναμικό τους σε κάθε νομό και πόλη, θα μπορέσουν να προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες και στις κινητοποιήσεις.

Άλλωστε, εμείς αισθανόμαστε άβολα στα τηλεοπτικά πάνελ και στα κανάλια των εργολάβων της ενημέρωσης, που ο λαός τους έχει ήδη γυρίσει την πλάτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-ΕΕΚ

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.