Όχι άλλες σάπιες τομάτες

Καλέ μας Πιτσιρίκο,
όσο περισσότερο διαβάζω τα κείμενα εδώ, και τα δικά σου και των υπολοίπων, τόσο επιβεβαιώνω το ότι δεν είμαι η μόνη που σκέφτεται έτσι.

Οι ιδέες που καταθέτει (και) ο Νίκος στο “Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο” με βρίσκουν σύμφωνη. Το internet, όπως προτείνει και ο Ηλίας, στο “Για το παλιό και το νέο”, πρέπει να γίνει ένα από τα όπλα μας.

Οι εκλογές, δεν έχουν τίποτα θετικό να μου πουν, είναι σαν να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε μοσχάρι και χοιρινό, όταν είσαι χορτοφάγος.

Ένα πρόσχημα, και καλά δημοκρατίας, όπου ο ψηφοφόρος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε πρόσωπα που αναδείχθηκαν στις οθόνες, προωθημένα σε κόμματα ανάλογα με το πόσο καλά γλείφουν τον εκάστοτε αρχηγό τους.

Ποια δημοκρατία, μωρέ; Σε ποια απόφαση, σε ποιο νόμο, συμμετείχε ο δήμος;

Μήπως στο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών;

Μήπως στην βουλευτική ασυλία, που παρακάμπτει, αντισυνταγματικά, κάθε έννοια ισονομίας;

Μήπως στην θέσπιση προνομίων για την κάστα τους;

Μήπως στην ψήφιση νόμων που αδικούν τους πολλούς και προάγουν την διαπλοκή και την διαφθορα;

Ή, μήπως, στις χιλιάδες τροπολογίες, ΠΝΠ και λοιπά “δημοκρατικά”;

Σε τι από όλα αυτά αποφάσισαν οι πολίτες;

Σε τι ακούστηκε, ή καν ζητήθηκε, η γνωμη τους;

Όχι, δεν μπορούν να με πείσουν ότι αυτό το αίσχος είναι “δημοκρατία”, ούτε καν ότι υπάρχει “αντιπροσώπευση” της κοινωνίας μέσα στην Βουλή, -η ταφόπλακα μπήκε από 251/300 υπαλλήλους μας, όταν ψήφισαν ωσάν να είχε πάρει το ΝΑΙ 82%, αντίθετα δηλαδή από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Και, δεν δέχομαι ότι “φταίει ο λαός”, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει: αν ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε σάπιες τομάτες, ε, όποια κι αν πάρει σάπια θα ‘ναι.

Α, ρε πιτσιρίκο…

Γιατί να μην είμαστε σαν τους Ισλανδούς;

Χρεωκοπία των τραπεζών, το παλιό πολιτικό σύστημα στην Δικαιοσύνη, και ήδη στην φυλακή, νέο Σύνταγμα μετά από διαβούλευση των πολιτών μέσω internet.

Σ’ αυτές τις εκλογές, πρώτη φορά στα 49 μου, θα ήθελα να απέχω.

Όμως, φοβάμαι ότι αν το κάνω, θα ερμηνευτεί ως αδιαφορία η αποχή μου, θα παρερμηνευτεί δηλαδή, όπως και τόσα χρόνια παρερμηνεύεται και η ψήφος μου από τους δυνάστες μας.

Γιατί, δυνάστες μας είναι. Είναι εχθροί μας.

Και πρέπει να βρούμε τους τρόπους να τους αντιμετωπίσουμε.

Δεν μπορεί, αφού οι πολλοί θέλουμε κάτι διαφορετικό, να έχουμε ως μόνη επιλογή τις σάπιες τομάτες.

Καλό απόγευμα Πιτσιρίκο!

ΥΓ. Βασικά, σου έγραψα, για να μην μένω συνέχεια σε ένα ξερό like στα υπέροχα κείμενα όλων σας. Με στηρίζουν, και θερμά ευχαριστώ γι’ αυτό.

Μαριάννα

(Αγαπητή Μαριάννα, δεν είναι δικό μας αυτό το κράτος. Είναι δικό τους. Εμείς θα δημιουργήσουμε ένα κράτος μέσα στο κράτος τους. Οργάνωση από τα κάτω -μέσα από τις κοινότητες- και δημιουργία δικτύων που θα συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό θα κάνουμε. Πολλά είπαμε, ώρα να πράξουμε. Πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει. Εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα και από τους Ισλανδούς. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.