Ανταποδίδοντας την επίσκεψη

syria refugeesΟι ορδές των προσφύγων και των μεταναστών από τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες μπουκάρουν από παντού στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Πολλοί Ευρωπαίοι αγωνιούν για τα όσα θα προκαλέσει στις χώρες τους και στη ζωή τους η άφιξη εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων.

Καλό θα ήταν οι πολίτες της Ευρώπης να διαβάσουν την Ιστορία των χωρών τους.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες ήταν αποικιοκρατικές δυνάμεις και ρήμαξαν επί αιώνες τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι σημερινοί πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν είναι κανένα μυστικό πως ο πλούτος της Ευρώπης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη λεηλασία των χωρών από τις οποίες έρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Και από αυτό τον πλούτο -που στερήθηκαν οι πολίτες των χωρών αυτών- επωφελήθηκαν οι Ευρωπαίοι πολίτες και οι χώρες τους. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν για αθώους και ανήξερους.

Πριν από τη σημερινή “εισβολή” μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, είχαν προηγηθεί πολλές άλλες εισβολές – εξαιρετικά αιματηρές και θανατηφόρες- στις χώρες αυτών των ανθρώπων.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες είναι πολύ πιο ειρηνικοί και φιλικοί από τους Ευρωπαίους που έσφαξαν τους προγόνους τους.

Δεν υπάρχει καμία εισβολή στην Ευρώπη σήμερα.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ανταποδίδουν την “επίσκεψη” που έκαναν οι πρόγονοι των σημερινών Ευρωπαίων στις δικές τους χώρες.

Η ευγένεια επιβάλλει να ανταποδίδεις την επίσκεψη.

Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.