Ανθρωπισμός σου λέει

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Αρχικά θέλω να σου πω ότι σε καταλαβαίνω για τα 6 χρόνια είναι αρκετά και σε θαυμάζω για την αισιοδοξία σου.

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σκατά αλλά μήπως και έξω είναι καλύτερα;

Οι Η.Π.Α. προχθές βομβάρδισαν για πάνω από μια ώρα ένα νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί χωρίς σύνορα.

Τα θύματα -τουλάχιστον 19 νεκροί και 37 τραυματίες- ήταν ασθενείς ανάμεσα τους και παιδιά και εθελοντές γιατροί από όλο τον κόσμο.

Άνθρωποι οι οποίοι πήγαν σε εμπόλεμη ζώνη, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν και να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν.

Η τοποθεσία του νοσοκομείου ήταν γνωστή σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η απάντηση των Η.Π.Α. σε όλα αυτά ήταν μια απλή δήλωση συγγνώμης προς τον πρόεδρο του Αφγανιστάν.

Στα νησιά του Αιγαίου συνεχίζουν να ξεβράζονται πτώματα ανθρώπων, οι οποίοι φεύγουν κυνηγημένοι από την κόλαση που βίωναν στην πατρίδα τους.

Η αντιμετώπιση που δέχονται είναι είτε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας είτε θύματα στυγνής εκμετάλλευσης.

Στα παράλια της Τουρκίας πωλούνται σωσίβια γεμισμένα με χόρτα για όσους δεν έχουν πολλά χρήματα, οι υπόλοιποι ίσως να είναι πιο τυχεροί.

Η λύση που προτείνουν οι Ευρωπαίοι είναι περιφρούρηση των συνόρων και ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής.

Βαράτε στο ψαχνό, σαν να λέμε.

Από πόλεμο σε πόλεμο, επομένως, αυτοί οι άνθρωποι.

Τι να πει κανείς.

Υ.Γ. Έχεις δίκιο ότι δεν ξέρουμε να αγαπάμε αλλά μάλλον δεν ξέρουμε καν να ζούμε μεταξύ μας.

Καλή δύναμη

Αναστάσης

(Αγαπητέ Αναστάση, η ιμπεριαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ είναι αυτό που μισώ σε αυτή τη χώρα. Σχεδόν όλα τα άλλα -και ιδιαίτερα οι Αμερικανοί που πιστεύω πως είναι ο καλύτερος λαός στον κόσμο και έχουν την καλύτερη αστική δημοκρατία- τα αγαπάω. Το σύστημα λέγεται καπιταλισμός -έστω και μεταλλαγμένος-, οπότε θα έχουμε πολέμους και κρίσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός, χωρίς πόλεμο και οικονομικές κρίσεις. Από αυτά θρέφεται ο καπιταλισμός. Αναστάση, μάλλον είμαι αισιόδοξος επειδή ήμουν τυχερός στη ζωή μου. Γνώρισα τους καλύτερους ανθρώπους. Καλοί γονείς, μερικοί πολύ καλοί δάσκαλοι, σπουδαίοι φίλοι, τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Όσο για τον ανθρωπισμό, πολλοί τον μπερδεύουν με την φιλανθρωπία. Καμία σχέση. Μακριά από τους φιλάνθρωπους. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.