Αν κατάλαβα καλά

Αγαπημένε πιτσιρίκο
Αν κατάλαβα καλά, πρωτοτυπούμε παγκοσμίως και γιορτάζουμε την έναρξη ενός πολέμου, και όχι την απελευθέρωση της χώρας, για τον εξής λόγο:

Διότι, αν γιορτάσουμε την απελευθέρωση, θα πρέπει να μιλήσουμε και για τους απελευθερωτές που ήταν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ -κουμουνισταί δηλαδή-, που μετά αντιμετώπισε ταγματασφαλίτες και δωσίλογους στον εμφύλιο, και μετά, ενώ νικούσε, παρέδωσε τα όπλα στη συμφωνία της Βάρκιζας, και μετά ήρθε η Λευκή Τρομοκρατία, και μετά οι αριστεροί συνέχισαν να διώκονται μέχρι το τέλος της χούντας, και τελικά δεν τιμωρήθηκε κανένας από τους συνεργάτες των ναζί, και μέχρι σήμερα το κουκουλώνουμε αυτό, και έτσι οι απόγονοί τους συνεχίζουν τις επιχειρήσεις των προγόνων τους που στήθηκαν με αίμα αθώων ή είναι πολιτικοί.

Bonus παράνοιας: Η παρέλαση και η εθνική ανάταση των σωμάτων ασφαλείας που, σχεδόν σύσσωμα και κατά παράδοση, πρόσκεινται στην ακροδεξιά.

Συμπέρασμα: Δεν μου αρέσει πολύ το Google Earth. Θα αγοράσω μια υδρόγειο να την στριφογυρίζω.

Αναστασία

(Αγαπητή Αναστασία, καλά κατάλαβες. Αλλά εμείς έτσι τα βρήκαμε, και έτσι θα τα αφήσουμε. Επίσης, αν γιορτάσουμε την απελευθέρωση, θα πρέπει να μιλήσουμε και για τους Βρετανούς που έκαναν πάσα την Ελλάδα στους Αμερικανούς το 1947 -αυτοί νίκησαν στον Εμφύλιο και όχι ο Εθνικός Στρατός-, οπότε υπάρχει ο κίνδυνος να αντιληφθούν τα χάπατα πως η Ελλάδα ήταν προτεκτοράτο και το 1940, και θα φύγει η εθνική περηφάνια για το ΟΧΙ που είπαν οι Βρετανοί. Ψέματα, εθνικοί μύθοι και αυταπάτες κάνουν ακόμα πάρτι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2015 αλλά πολλοί Έλληνες αναρωτιούνται τι πάει στραβά στη χώρα μας και γιατί δεν αλλάζει. Τίποτα δεν πάει στραβά, όλα μια χαρά είναι. Νάνι τώρα. Να είσαι καλά, Αναστασία. Και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι. Η σκέψη διώκεται στην Ελλάδα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.