Γράμμα στον Χ

Χ-σύντροφε Αλέξη,
Σε πίστεψα.
Σε ψήφισα.
Περνούσε ο καιρός και ήρθαν οι πρώτες αμφιβολίες Αναθάρρησα, όμως, στο δημοψήφισμα. Είπα ευτυχώς δεν έκανα λάθος. Μια βδομάδα, όμως, μετά, με διέψευσες πανηγυρικά, Χ-σύντροφε Αλέξη. Ευτυχώς, πολύ γρήγορα, ή και πολύ αργά. Δεν ξέρω.

Μετά από λίγους μήνες, Χ-φίλε μου Αλέξη, σε βλέπω με τα ωραία κομοδινί μαλλιά σου, τα στρογγυλά ροδοκόκκινα μάγουλά σου, την γοητευτική κοιλιά σου και ξέρω. Δεν πείθεις κανέναν πια.

Ξέρεις, Χ-αγαπητέ μου Αλέξη, έχω γνωρίσει στη ζωή μου πολλούς σιχαμένους και γλοιώδεις ανθρώπους, αλλά εσύ το τερμάτισες. Άραγε, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη;

Χ-Αλέξη μου, σε σιχαίνομαι. Είσαι ένας γυμνοσάλιαγκας. Ενας γυμνοσάλιαγκας που αφήνει τα σιχαμένα σάλια του από όπου κι αν περάσει.

Θέλω να ξεράσω πάνω σου.

Πιο πολύ σε σιχαίνομαι, Χ-file Αλέξη, γιατί μου γ@@@σες την ελπίδα.

Τελικά, η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ.

Τελικά, εγώ φταίω που περιμένω ελπίδες απο κάτι γυμνοσάλιαγκες σαν και εσένα.

Σήμερα χωρίς ελπίδα, Χ-Αλέξη, δεν είμαι και πολύ καλά.

Περιμένω μόνο ένα πράγμα, πότε θα ξυπνήσει αυτός ο λαός.

Πρέπει να ξυπνήσει αυτός ο λαός. Ή τουλάχιστον ένα μέρος του.

Θέλω να αντισταθώ, να πολεμήσω.

Χ-Από δω Αλέξη, μη σε κουράζω άλλο. Καμιά φορά να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη, να δεις που κι εσύ θα ξεράσεις,

Ειρήνη

Υ.Γ. Πιτσιρίκο, έχω νεύρα. Τι άλλο περιμένουμε πια; Δεν αντέχω άλλο αυτή την απραξία. Μήπως να μαζευόμαστε σιγά σιγά;

(Αγαπητή Ειρήνη, αν δεν είχες ψηφίσει τον Αλέξη, θα ήσουν πιο cool τώρα. Σε καταλαβαίνω. Μην ανησυχείς, ο “λαός” θα ξυπνήσει. Με το ζόρι. Τον ξυπνάει ο Αλέξης με το Μνημόνιό του που δεν εφαρμόζεται. Ειρήνη, μαζευτείτε εσείς. Εγώ, Ειρήνη μου, για έξι χρόνια το έκανα το χρέος μου απέναντι στην κοινωνία, τους γνωστούς μου και τους φίλους μου, και τα έδωσα όλα. Τώρα πρέπει να κοιτάξω λίγο και τον εαυτό μου, γιατί σε λίγο θα βρεθώ στον δρόμο, και δεν θα ενδιαφερθεί κανείς. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να περιμένω άλλο. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να καταλάβουν τα όμορφα κορίτσια πως δεν πρέπει να την πατάνε με τύπους σαν τον Αλέξη. Θα γεράσω μέχρι τότε. Να είσαι καλά, Ειρήνη.)

(Αλέξη, εγώ σε προειδοποίησα. Πολλές φορές. Δεν άκουσες. Τώρα θα την ακούσεις. Κανονικά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.