Να δημιουργήσουμε μια θρησκεία και μια Εκκλησία

Γεια σου πιτσιρίκο,
πολύ σωστά έγραψες ότι είναι δίκαιη η εξαίρεση της Εκκλησίας από τα capital controls. Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα;

Η Εκκλησία υπάρχει πολύ πριν το έθνος-κράτος, πολύ πριν τις τράπεζες, και πολύ πριν τον καπιταλισμό.

Αν κάποιοι περιμένουν ότι μια κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την Εκκλησία όπως όλους εμάς τους υπόλοιπους, είναι πολύ γελασμένοι. Γιατί;

Γιατί, πολύ απλά, δεν είμαστε το ίδιο.

Οι μουσοφόροι μαφιόζοι -μιλάω για τους δικούς μας γιατί γενικότερα κυκλοφορούν σε διάφορες εκδόσεις- δεν τα σηκώνουν αυτά και γι’ αυτό, ανά τους αιώνες, όλοι τους έχουν στα όπα όπα.

Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση πως μετά από τόσες επαναστάσεις και κοινωνικές αλλαγές αυτούς δεν τους άγγιξε κανείς;

Περιμένω να δω ποτέ θα ξυπνήσουμε στην Ελλάδα και θα δούμε ότι οι μουσάτες, μαυροφορεμένες οχιές είναι υπεράνω όλων.

Μάλλον, σχεδόν όλων, γιατί υπάρχουν και μερικές οικογένειες στην Ελλάδα που είναι πιο ίσες μεταξύ ίσων.

Στο τέλος, βέβαια, μένει μόνο η Εκκλησία.

Και αν το επιχείρημα, μέχρι τώρα, υπέρ της εκκλησίας της Ελλάδος, ήταν ότι είναι απλά κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, σας έχω νέα:

Δεν είναι ούτε ελληνική, ούτε παράδοση. Είναι μια μπίζνα που χάνεται στους αιώνες!

Και αφού μοιραζόμαστε τις ιδέες μας τώρα τελευταία, προτείνω λοιπόν, αντί να δημιουργήσουμε τράπεζα (Επιχειρηματική ιδέα), να δημιουργήσουμε μια θρησκεία με απώτερο σκοπό την δημιουργία Εκκλησίας.

Πιτσιρίκο, μπορούμε να λατρεύουμε τις πατούσες σου. Και ποιος μας πιάνει!

Respect στον Βασίλη (Souvlaki, Mouzaka, Malaka).

Κ.

(Αγαπητέ φίλε, μου αρέσει που θέλουμε και διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, όπως έχει συμβεί σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια, μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας αλλά αυτό που αποκλείεται να συμβεί είναι ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από τις τράπεζες. Ωραία η ιδέα του να δημιουργήσουμε μια θρησκεία και δική μας Εκκλησία αλλά μπορούμε, παράλληλα, να ανοίξουμε και μια τράπεζα, ώστε να τις ενώσουμε. Είμαι υπέρ λοιπόν του να δημιουργήσουμε μια θρησκεία. Οι πατούσες μου είναι ιδανικές για λατρεία. Περιμένω με αγωνία την ημέρα που τα δελτία ειδήσεων θα πουν “δάκρυσαν οι πατούσες του πιτσιρίκου”. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.