Οι πνιγμένοι πρόσφυγες μπορούν να εκτινάξουν τον ελληνικό τουρισμό

spain-immigrantsΜια και καθημερινά πνίγονται πρόσφυγες στο Αιγαίο -και επειδή αυτό μάλλον θα συνεχιστεί για χρόνια-, σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να εντάξουμε τους πνιγμένους πρόσφυγες στην διαφημιστική καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό, ώστε να αποτελέσουν μια νέα ατραξιόν για τους τουρίστες.

Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο με όμορφες παραλίες αλλά δεν είναι πολλές αυτές που μπορεί να σκάσει ξαφνικά δίπλα σου στην αμμουδιά μια οικογένεια πνιγμένων Σύρων.

Αυτό είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να κάνει σποτάκια που να τονίζουν πως κάποιοι τουρίστες θα κάνουν snorkeling στη Ρόδο και, αν είναι τυχεροί, εκτός από χταπόδια και κουτσομούρες, θα μπορούν να δουν στον βυθό κάνα παιδάκι από τη Συρία.

Οι τουρίστες θα μπορούν να φωτογραφίζονται με τους πνιγμένους πρόσφυγες -σαν το “Τρελό weekend στου Μπέρνι”- και να έχουν αξέχαστες αναμνήσεις από τις διακοπές τους στις ελληνικές παραλίες με την χρυσή άμμο και τα πτώματα.

Για τουρίστες που τους αρέσει η περιπέτεια, θα μπορούσαν να οργανωθούν μονοήμερες κρουαζιέρες για ανεύρεση και διάσωση προσφύγων που θαλασσοδέρνονται.

Το μοντέλο θάλασσα-ήλιος είναι πια παρωχημένο και τα πτώματα των προσφύγων μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

(Η φωτογραφία είναι από την Ισπανία, όπου οι πρόσφυγες βγήκαν σε πλαζ γυμνιστών. Κανονίστε να μου πάρουν την ιδέα οι Ισπανοί. Εγώ, πάντως, κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τη χώρα μου να επιστρέψει στην ανάπτυξη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.