Ο Έλληνας Ερντογάν και αυτόκλητοι αντάρτες πόλεων

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Μετά τις τελευταίες εκλογές, όπως όλοι διαπιστώσαμε , ο μεν Τσίπρας ενίσχυσε την θέση του και έκανε το «ξεκαθάρισμα» των μνημονιακών φωνών μέσα στο κόμμα του.

Έτσι, βγήκε αυτός ενισχυμένος και έφτιαχνε ένα ανθρωποκεντρικό κόμμα κάτω από τους ανθρώπους του και την ηγεμονία του.

Έτσι μην αναρωτηθείτε αν με το παραμικρό θα κάνει εκλογές και θα τις κερδίζει.

Σιγά σιγά, θα χτίζει ένα κράτος γύρω από αυτόν με διαφθορά, στήριξη ΜΜΕ , κομματοκρατία και όλα τα παρελκόμενα.

Τα πρώτα σημάδια τα βλέπουμε, ΜΜΕ, ολιγαρχίες κλπ.

Με ανύπαρκτη σχεδόν αντιπολίτευση και χωρίς κάποια εναλλακτική πρόταση και με τους μηχανισμούς που θα χτίζει εν τω μεταξύ στο κράτος, κινδυνεύει να μετατρέψει τον εαυτό του σε Έλληνα Ερντογάν.

-Παύση –

Από την άλλη πλευρά, ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού που εναντιώνεται στα μνημόνια και έχει ήδη καταρρίψει τον μύθο της αριστεράς του Τσίπρα, έχει μένει χωρίς φωνή και εκπροσώπηση μέσα στο κοινοβούλιο.

Δεν γνωρίζουμε αν και το 62% που αποφάσισε το όχι στο δημοψήφισμα είναι εντελώς αντιμνημονιακοί, αλλά σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού από αυτό το 62% είναι εναντίον.

Αυτό το μεγάλο κομμάτι του 62% δεν εκφράζεται μέσα στην Βουλή και με διαλυμένα τα όποια συνδικάτα, κινήματα, οργανισμούς κλπ, δεν μπορεί να εκφράσει την εναντίωσή του ούτε στο δρόμο.

Έτσι, σχεδόν νομοτελειακά, η όποια αντίδραση εκδηλωθεί θα είναι εκτός Βουλής.

Στον δρόμο;

Στο δρόμο με ποιους;

Έτσι, ίσως ελλοχεύει ένας τεράστιος κίνδυνος, να ξεπηδήσουν αυτόκλητοι αντάρτες πόλεων, μικρές τρομοκρατικές ομάδες που είναι απέναντι σε αυτό που συμβαίνει γιατί πολύ απλά δεν έχουν χώρο έκφρασης, κυριολεκτικά και μεταφορικά, προσπαθώντας να εκφράσουν ίσως με λάθος τρόπο την αντίθεση τους.

Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα για ακόμα μια φορά, όταν αυτές οι κινήσεις εμφανιστούν.

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς μας για αυτή την αδυναμία εκπροσώπησης ενός κομματιού του πληθυσμού μας.

Δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να αναζητήσουμε ευθύνες στον Τσίπρα που θα μετατρέψει τον εαυτό του σε Έλληνα Ερντογάν και την πατρίδα μας σε χαλιφάτο του.

Ή απλά να αναζητήσουμε τον υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση, όταν επιτέλους καθίσουμε μπροστά στον καθρέφτη μας.

Αυτά τα λίγα.

Κ.

(Αγαπητέ φίλε, αμέσως μετά τη συμφωνία που έκανε ο Τσίπρας αγνοώντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως τον επόμενο χειμώνα οι βόμβες θα πέσουν βροχή στην Αθήνα. Μάλιστα, έγραψα στις 28 Ιουλίου “Έχω την εντύπωση πως -μετά το νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος- τους επόμενους μήνες θα γεμίσει η χώρα επαναστατικές οργανώσεις.”. Προσοχή, δεν το ευχήθηκα, το προέβλεψα. Μου φαίνεται λογική σκέψη. Μακάρι να κάνω λάθος. Πάντως, η κατάσταση στην χώρα είναι κατάσταση ανωμαλίας, αφού μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν εκπροσωπείται στην Βουλή. Αυτό είναι κάπως ανησυχητικό. Ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει Ερντογάν. Και η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία. Πάντως, η παθητικότητα των Ελλήνων που παρακολουθούν τα πάντα λες και συμβαίνουν σε άλλη χώρα -και δεν τους αφορούν- είναι πολύ κακό σημάδι για το μέλλον. Τους αυτόκλητους αντάρτες πόλεων τους γεννούν οι αντάρτες των καναπέδων. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.