Ο Καραγκιόζης με τα χίλια πρόσωπα

tsipras-kammenosΠιτσιρίκο, το είδαμε και αυτό.
Τον Τσίπρα στρατιωτικό. Αφού πήρε κιλά για να μοιάσει στον συνέταιρό του, ντύθηκε και στρατόκαβλος για να μην διαφέρουν σε τίποτα. Αλλά να μου πεις, εδώ τον είδαμε ντυμένο αριστερό, στο να ντυθεί πιλότος θα κώλωνε;

Μετά την κωλοτούμπα του Ιούλη, έχει βαλθεί το παλικάρι να πείσει κάθε χαπάτο νοικοκυραίο του προτεκτοράτου πως είναι ένας από αυτούς.

Έτσι για να νιώσουν καλύτερα που τον Σεπτέμβρη ξαναέβγαλαν πρωθυπουργό, το δικό τους παιδί.

Δεν ξέρω όλο αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό πως πέρασε σε κάθε παρτάλι που έχει σαν δόγμα το ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αλλά εμένα με έκανε να γελάσω μέχρι δακρύων.

Μετά την επιτυχία που είχε με το τζάκετ παραλλαγής μπορεί να τον δούμε ντυμένο Ματατζή, Πυροσβέστη ή ακόμη και Αγροφύλακα.

Μπορεί να τον δούμε και ντυμένο παπαδάκι στο πλάι του Άνθιμου, αρκεί να πείσει τον νοικοκυραίο πως έχει κάνει στροφή προς τον ρεαλισμό.

Μπορεί πάλι να ντυθεί Μητέρα Τερέζα, Κοκκινοσκουφίτσα ή και Batman, αρκεί να εφαρμοστεί το μνημόνιο και να μην τρίξει η καρέκλα στο Μαξίμου.

Αν δείτε συντρόφια κανέναν Τσολιά στον Άγνωστο Στρατιώτη με ύψος γύρω στο 1,50, ο Αλέξης θα είναι.

Και την Πέππα το γουρουνάκι θα κάνει, αρκεί να τον κρατάτε στην καρέκλα με τον χοντρούλη παρτενέρ του.

Νοικοκυραίοι, βρήκατε το δικό σας παιδί.

Τι άλλο θέλετε;

Είναι σπλάχνο από τα σπλάχνα σας.

Ο άνθρωπος είναι λίρα εκατό για το σύστημα της διαπλοκής.

Είναι και επαναστάτης και υποτακτικός.

Είναι και άθεος και θρήσκος.

Είναι και λεύτερος και οικογενειάρχης.

Είναι αδίστακτος, όταν πρόκειται να σε ξεγελάσει, αλλά είναι και διστακτικός, όταν πρόκειται να συγκρουστεί.

Με λίγα λόγια, είναι ένας από εσάς. Ένας από εμάς.

Είναι ο Καραγκιόζης με τα χίλια πρόσωπα.

Μόνο που ότι έκανε ο καραγκιόζης, το έκανε για την φυσική του επιβίωση, ενώ ο Αλέξης το κάνει για την επιβίωση του κατεστημένου.

Χρήστος Χ.

(Αγαπητέ Χρήστο, δεν μου κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση πόσο γελοίος, απατεώνας, οπορτουνιστής και αδίστακτος είναι ο Τσίπρας αλλά το ότι όλοι αυτοί που κατηγορούσαν για ανάλογες γελοιότητες τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, τώρα δεν λένε κουβέντα. Πρέπει να μοιράζει χρήμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν εξηγείται αλλιώς. Πάντως, η ζωή έχει και συνέχεια. Υπομονή. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.