Πλαστικά και Πλαστά

1Γεια και χαρά σου πιτσιρίκο.
Πες πως είσαι ο Τζίφρας, πιτσιρίκο, και θες να δείξεις πως νοιάζεσαι για το παρτάλι τον Έλληνα και το πορτοφόλι του.

Ψάχνεις έναν τρόπο για να τον εξαπατήσεις πάλι, μιας και σου έχει αποδείξει πως το IQ του φτάνει να συναγωνίζεται με αυτό μιας ζαλισμένης μύγας που ακουμπά την τηλεόραση, και θες να τον κάνεις να νομίζει πως έχει αφορολόγητο, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα έχει τίποτα, αφού το ποσό αυτό θα το πάρει και με το παραπάνω ο φίλος σου τραπεζίτης.

Του λες λοιπόν του Ελληναρά που σε στήριξε:

Θες αφορολόγητο;
Θα το έχεις και με το παραπάνω, βρε σιχαμένε.
Όμως και ο τραπεζίτης, βρε λιγούρη, άνθρωπος είναι και αυτός.
Πώς θα κρατήσει το μαγαζί του;
Κλέφτης θα γίνει; (χα χα χα). Τι λέω θεέ μου;

Τι; Το δικό σου μαγαζί;
Τρελός είσαι, βρε χάπατο, που θες να σκεφτώ και το δικό σου μαγαζί;

Δεν θα σκεφτώ τον άνθρωπο που με πήγε στην Αμερική και με έβαλε να φωτογραφηθώ σαν μπαστουνόβλαχος, δίπλα στον πλανητάρχη και θα σκεφτώ εσένα ρε πιθηκάνθρωπε;

Ποιος είσαι, βρε ντροπή των Βαλκανίων, που νομίζεις πως θα ξεφύγεις;

Σου χώνω το πλαστικό το καρτάκι στην τσέπη και σου λέω πως έχεις αφορολόγητο στα 12.000€.
Πας εσύ και κάνεις ας πούμε 300 συναλλαγές των 40€ τον χρόνο.
Σε κάθε συναλλαγή, σου κρατά ο βιοπαλαιστής φίλος μου, από 1%.
Στις παραπάνω συναλλαγές, σου παίρνει 120€ δηλαδή.
Αυτό που θα έδινες σε εμένα, θα το δίνεις στον κολλητό μου και θα νομίζεις κιόλας πως το γλιτώνεις.

Αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος, γιατί, από την άλλη, θα γλιτώσω και τον άλλον κολλητό μου με το πολυκατάστημα, να απαλλαχθεί μιας και δια παντός από τον ενοχλητικό μικρό επαγγελματία.

Πώς θα βάλει αυτό το νούμερο του καπιταλισμού μηχανάκι, που μου χρωστά και του έχω μπλοκάρει τους λογαριασμούς ή χρωστά στον κολλητό μου τραπεζίτη και είναι μαυρισμένος σαν τον Αντεντοκούμπο τον Γιάννη;

Έτσι, ο ενοχλητικός μικρός θα την κάνει για το παγκάκι, και ο φίλος μου θα παίζει μόνος με την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων.

Ο Τσακ Νόρις της φοροδιαφυγής, Αλεξιάδης, με τον Τσάκι Τσαν της διαπλοκής, Στουρνάρας, στήνουν την φάμπρικα που σίγουρα θα δουλέψουν όλοι οι πανέξυπνοι Έλληνες, μιας και άλλη δουλειά σε φάμπρικα, στο άμεσο μέλλον, δεν φαίνεται να πιάνουν.

Όλοι με μια καρτούλα στην τσέπη θα κουβαλάμε εκεί την ύπαρξη και τα θέλω μας.

Είσαι η γιαγιά που αναζητά το γιαουρτάκι της;

Ο μπακαλόγατος της γειτονιάς δεν θα υπάρχει πια και θα συρθείς μέχρι το γερμανικό Super market για να πάρεις ό,τι σου πλασάρουν και σε ό,τι τιμή, σου πλασάρουν.

Είσαι η νοικοκυρά που πριν χώριζε το εισόδημα σε ενοίκιο, φαγητό και ντύσιμο;

Ο καλός τραπεζίτης θα το κάνει από εδώ και πέρα για σένα, και, όσο τα ψίχουλά σου θα μένουν στον κουμπαρά του, θα τα πολλαπλασιάζει για πάρτη του.

Είσαι η χαζογκόμενα που μάζευε χρήματα για να αγοράσει τα μοδάτα ρούχα;

Θα τα μαζεύει η Bank για σένα, με το αζημίωτο βέβαια.

Όλα θα είναι εικονικά σαν την εικονικότητα που ζούμε.

Εικονικά θα αγοράζουμε.
Εικονικά θα καταναλώνουμε.
Εικονικά θα γλιτώνουμε φόρους.

Το μόνο πραγματικό θα είναι πως θα έρχεται γύρω στις 10 του μήνα και η πλαστική σου κάρτα, θα είναι για να παίζουν οι μπόμπιρες της γειτονιάς, μιας και θα είναι κενή σαν το μυαλό σου.

Όμως εσύ το διάλεξες αυτό.

Και όπως στις αγαπημένες μας τράπεζες….

Μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

Χρήστος Χ.

(Αγαπητέ Χρήστο, τέλειο το σχέδιο με την Πρώτη Φορά Αριστερά. Ο ένας κοιτάει τον άλλον και αναρωτιούνται γιατί δεν αντιδράει κανείς, τώρα που τα μέτρα είναι χειρότερα από τα προηγούμενα. Έλα ντε! Τελικά, πολύ χρήσιμοι αυτοί οι αριστεροί, όταν το σύστημα πάει να τα παίξει. Του δίνουν το φιλί της ζωής. Και τους αγοράζεις πολύ φτηνά τους αριστερούς. Τζάμπα. Γιατί υπάρχει μεγάλη προσφορά από αριστερούς, και είναι και χρόνια στα αζήτητα. Χρήστο, δεν μπορώ να πω ότι είμαι ο Τσίπρας γιατί ούτε απατεώνας είμαι, ούτε σκυλάκι της Γιάννας και των ολιγαρχών. Επίσης, δεν είμαι περαστικός. Ήρθα για να μείνω. Ο Τσίπρας καίγεται πολύ γρήγορα. Δεν σου μυρίζει κάτι; Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.